• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 13 °C

Engelliler Gazıantep Savunmasını Böyle Canlandırdı

Engelliler Gazıantep Savunmasını Böyle Canlandırdı
Gaziantep'in kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda, orta ve ağır derecedeki zihinsel engellilerin canlandırdığı Gaziantep savunması oyunu...

Gaziantep'in kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda, orta ve ağır derecedeki zihinsel engellilerin canlandırdığı Gaziantep savunması oyunu salondakileri gururlandırdı.

Gaziantep'te Engelliler Daire Başkanı ve Büyükşehir Yardım Gönülleri Derneği tarafından bir otelde program düzenlendi. Yemekli programa Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin'in yanı sıra, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Mehmet Yavuz Coşkun, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Gaziantep Engeliler Derneği Başkanı Yusuf Çelebi, Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, bedensel ve zihinsel engelliler ve yakınları katıldı.

Orta ve ağır derecede zihinsel engelli gençler tarafından oynanan tiyatroda ise Gaziantep'in kurtuluşu sahnelendi. Zihinsel engelli gençler, salondakileri kimi zaman duygulandıran kimi zaman ise gururlandıran gösteri sonrasında büyük alkış aldı. Gösteri ile duygulanan engelli ve yakınları ise görme engelli gençlerin verdiği konserle coştu. Salondakiler ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak, şarkılara eşlik etti. Okudukları şarkılarla salondakilerin büyük beğenisini kazanan gençler, şiirlerle de kurtuluş günlerinde yaşananları yeniden hatırlattı.

Başkan Şahin, Rektör Coşkun, GTO Başkanı Bartık, Sanayi Odası Başkanı Konukoğlu, Sanko Holding Onursal Başkanı Konukoğlu ve Naksan Yönetim Kurulu Başkanı Nakıboğlu, engellilerle birlikte ayn masada oturup yemek yedi. Protokol üyeleri, engelli çocuklarla tek tek ilgilenerek, sohbet etti.

"VALLAHİ ENGELSİZLERDEN DAHA İYİ OYNUYORLAR"

Programda konuşan Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentte görev yapan ve engellilere destek veren tüm bürokratlara, oda başkanlarına, iş adamlarına, sivil toplum örgütlerine, meclis üyeleri ve siyasetçilere teşekkür etti. Türkiye tekerlekli Basketbol 1. Ligi'nde namağlup liderliğini sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyespor takımını övgüyle anan Başkan Şahin, engelli sporcuların engelsizlerden daha iyi oynadığını ifade etti. Engellilerin biraz imkanla neler yapabileceklerini gösterdiklerini anlatan Şahin, "Basketbol takımız hepimiz alkışladık. Na mağlup, vallahi engellilerden daha iyi oynuyorlar. Çok az destekle muhteşem başarılar ortaya çıkarıyorlar. Bu başka bir şey Azıcık dokununca, azıcık fırsat verince muhteşem başarı hikayesi çıkıyor. bize düşen şey, bu imkanları sunmak" dedi.

Kentteki tüm hayır severler iş adamlarına da seslenen Başkan Şahin, "Bir de hayır severler var. Onlar da büyük bir sınav veriyor. parasıyla, makamıyla sınav oluyor" diyerek, engelilere daha fazla yardım ve destek için çağrıda bulundu. Engellilerin akıl anlamında eksiği bulunmadığını hatta fazlalığı olduğuna dikkat çeken Şahin, "Engel nedir, kimdir. Engel sadece gözde ayakta kulakta mıdır. Bizi engelli kardeşimizden farklı kılan nedir. Yusuf kardeşimizi gördünüz, milletvekili olarak Lokman kardeşimi gördüm. Öyle akıllılar ki, eksiği yok, bizden fazlalılığı var. Sizler de öylesiniz, neler yapabildiğinizi ne kadar akıllı olduğunuzu biliyoruz. O yüzden hepinizi alkışlıyorum" diye konuştu.

"KİMİSİ PARASIYLA, KİMİSİ MAKAMIYLA"

Şahin, "İnsanı öbür insandan ayıran eli, ayağı, gözü, kulağı, dili ile hayat sınavına geçmek. Sizler bir engelli olarak bizden çok daha iyi hayat geçiriyorsunuz. Çünkü hayatta herkes bir şekilde sınav oluyor. Kimisi parasıyla kimisi makamıyla kimisi de engeliyle oluyor" diye konuştu.

Engeliler de Başkan Şahin'in konuşmasını sık sık alkışladı. Gece, engelilerle ilgili yapılan çalışmaların yer aldığı slayt gösteri ile sona erdi.

Engelliler Gazıantep Savunmasını Böyle Canlandırdı

Engelliler Gazıantep Savunmasını Böyle Canlandırdı

Engelliler Gazıantep Savunmasını Böyle Canlandırdı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim