• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C

Engelli Memur Adaylarının Beklediği Ekpss Başvuru Süreci Başladı

Engelli Memur Adaylarının Beklediği Ekpss Başvuru Süreci Başladı
Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, çok sayıda engelli memur adayının beklediği 2016 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS)...

Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, çok sayıda engelli memur adayının beklediği 2016 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) başvurularını, müdürlük hizmet binasında almaya başladıklarını söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, ÖSYM tarafından 24 Nisan 2016 tarihinde saat 10.00'da 81 il merkezinde gerçekleştirilecek olan EKPSS'nin başvurularının 23 Şubat - 9 Mart 2016 tarihleri arasında alınacağını bildirdi. Konan, "İlki 2012 yılında ve ikincisi 2014 yılında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ve kura sistemi ile bugüne kadar yaklaşık 22 bin engelli memur adayının kamu kurumlarına yerleştirmesi yapılmıştır. 2011 yılında 20 bin 829 olan engelli memur sayısı 2015 yılsonu itibariyle nerdeyse ikiye katlanmış ve bu rakam atamaları tamamlananlar itibariyle 40 bin 656'ya çıkmıştır. 2015 yılında yapılan ikinci yerleştirme sonrası yerleştirilen engelli sayısı 42 bin 606'yı bulmuştur. EKPSS'ye ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim önlisans veya lisans mezunu programlarından herhangi birisinden mezun veya EKPSS'nin geçerlilik süresi içerisinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabilecektir. Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar mezun oldukları en üst düzeyden EKPSS'ye başvurmak zorundadır. " dedi.

"ENGELLİ SAĞLIK KURULU RAPORLARININ YÜZDE 40 VE ÜZERİNDE OLMASI YETERLİ"

EKPSS'ye başvuruda mevcut engelli sağlık kurulu raporlarının yüzde 40 ve üzerinde olması yeterli olacağını kaydeden Konan, "Adaylar, başvuru işlemi için ÖSYM Başvuru Merkezine gitmeden önce, aday ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü görevlisi tarafından imzalanmış, ön kabul ve taahhüt beyanı belgesini edinmek zorundadır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden ön kabul ve taahhüt beyanı belgesini edinmeyen adayların ÖSYM Başvuru Merkezlerince başvuruları kesinlikle alınmayacak. Biz de Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak, Tevfikiye Mahallesi 3316 Sokakta bulunan hizmet binamızda başvuruları almaya başladık. Oluşturduğumuz birimlerle 3 ayrı masada başvuruları alırken, engelli memur adaylarımızı yormadan en hızlı şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. Tüm engelli memur adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum." diye konuştu.

Engelli Memur Adaylarının Beklediği Ekpss Başvuru Süreci Başladı

Engelli Memur Adaylarının Beklediği Ekpss Başvuru Süreci Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim