• BIST 9885.87
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

‘EngelinİZLE Başa Çıkın’ proje çalıştayı başarıyla tamamlandı

‘EngelinİZLE Başa Çıkın’ proje çalıştayı başarıyla tamamlandı
"İZLE – EngelinİZLE Başa Çıkın" Projesi'nin proje çalıştayı hukuk, sağlık, sosyal hizmetler, eğitim ve istihdam konularında uzmanlar, STK'lari ve farklı engel gruplarından bireylerin katılımıyla gerçekleşti.

Koordinatörlüğünü Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği(TOFD)'nin yaptığı "İZLE – EngelinİZLE Başa Çıkın" Projesi'nin proje çalıştayı hukuk, sağlık, sosyal hizmetler, eğitim ve istihdam konularında uzmanlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve farklı engel gruplarından bireylerin katılımıyla gerçekleşti. 

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın 2014 yılı proje destek programı kapsamında desteklenen ve 1 Ekim 2014 – 1 Ekim 2015 tarihleri arasında uygulanacak olan “İZLE – EngelinİZLE Başa Çıkın” projesi, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği koordinatörlüğünde ve İstanbul Barosu, İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İstanbul İli Beyoğlu Hastaneleri Genel Sekreterliği ortaklığında yürütülüyor. Projenin amacı, engellilerin ve ailelerinin doğru ve bilimsel bilgi kaynağına erişebilmelerini sağlamak. Proje, engellilerin yaşadıkları sorunlar ve çözümlerine yönelik bilimsel ve doğru bilgiyi, kolay, ulaşılabilir, tek bir online kaynakta empati.tv platformunda toplayacak. 

Proje kapsamında düzenlenen  “İZLE – EngelinİZLE Başa Çıkın” proje çalıştayına çeşitli uzmanlar, akademisyenler ve hukukçularla birlikte farklı engel türlerinden engelli bireyler ve aileleri katıldı. 

Çalıştay sonunda hazırlanan raporla engelli bireylerin ihtiyaç duyduğu bilgilerle ilgili sorular belirlendi. Belirlenen bu soruların cevapları, proje ortaklarının TOFD’ye yönlendireceği uzmanlar, akademisyenler ve hukukçulardan alınacak ve her bir soru için ilgilisiyle çekim yapılacak. Maksimum 3-4 dakikalık uzunlukta olacak bu videoların montajları tamamlanacak ve ardından empati.tv’ye yüklemeleri yapılacak. 

Haber: Mehmet ŞAHİNCİLEROĞLU

ttytt.jpg

imageproxy.mvc-002.jpg

uu.jpg

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim