• BIST 9871.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Enez Heyetinden TÜ Rektörü Yörük’e ’Yüksek Okul’ Ziyareti

Enez Heyetinden TÜ Rektörü Yörük’e ’Yüksek Okul’ Ziyareti
EDİRNE (İHA) – Edirne'nin Enez ilçesi Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, ilçenin Kaymakamı Hasan Sazkaya ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yer...

EDİRNE (İHA) – Edirne'nin Enez ilçesi Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, ilçenin Kaymakamı Hasan Sazkaya ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yer aldığı heyet, Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük'le bir araya gelerek ilçede yüksek okul yapılması yönünde görüşme gerçekleştirdi.

Heyeti rektörlük binası toplantı salonunda ağırlayan Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, yüksekokulun yapılması için çalışma başlatılacağını açıklayarak, "Üniversite olarak sizin bu talebinize uzak kalmamız mümkün değil. Enez'in değerlerini de, gelişen, ilerleyen dinamiklerini de göz önüne alarak bununla ilgili çalışmalar yapacağız. Senatomuzda bunu değerlendireceğiz. Son olarak Yüksek Öğretim Kurumu'nun alacağı bir karardır. Sizlerin de desteğini bekliyoruz, biz de desteklerimizi her zaman göstereceğiz" dedi.

Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, belediye olarak yer tahsisinde her türlü yardımı sağlayacaklarını belirterek, "Yurt açısından bir sorun yok. Çünkü atıl durumda duran evleri organize ettiğimizde yurt sorununu kendiliğinden çözüyoruz. Bina olarak belediye binasının alt katında 300-400 metrekare kullanıma hazır yüksek okula bağışlayacağımız yer var. Yüksekokul için bir yer de planlamış durumdayız. Rektörlüğün yüksek okul açılması ya da Su Ürünleri Yüksek Okulu'nun açılmasının sözünü bekliyoruz" ifadelerini kaydetti.

Enez Kaymakamı Hasan Sazkaya, ise, Enez'de Trakya Üniversitesi'nin bir yüksekokulu olması gerektiğini savunarak, "Enez'de bir yüksek okul olması lüks değil, bir ihtiyaç. Edirne'nin tanıtımında Enez'in iyi bir vitrin olacağına inanıyoruz. Türkiye genelinde Trakya Üniversitesi'ni tercih edecek öğrencilerde etkisi olacaktır" diye konuştu.

Enez Heyetinden TÜ Rektörü Yörük’e ’Yüksek Okul’ Ziyareti

Enez Heyetinden TÜ Rektörü Yörük’e ’Yüksek Okul’ Ziyareti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim