• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Endonezya’da Yayınlanan Türk Dizisi “Elif”, Öğrencilerin Türkiye’ye Olan İlgisini Artırdı

Endonezya’da Yayınlanan Türk Dizisi “Elif”, Öğrencilerin Türkiye’ye Olan İlgisini Artırdı
Endonezya'da yayınlanan ve izlenme rekorları kıran Türk dizisi "Elif" birçok öğrencinin üniversite eğitimini Türkiye'den yana kullanmasına büyük katkı...

Endonezya'da yayınlanan ve izlenme rekorları kıran Türk dizisi "Elif" birçok öğrencinin üniversite eğitimini Türkiye'den yana kullanmasına büyük katkı sağladı.

Son yıllarda Türk dizilerinin dünyaya açılması ile birlikte, Türkiye algısının günden güne turizmden iş dünyasına ve hatta sağlığa kadar birçok sektörün önünü açtığı biliniyor. Yurtdışında yükseköğrenim görmek isteyen öğrencilerin de Türk dizileri aracılığı ile ilgi ve odaklarının günden güne artan bir yükselişle Türkiye'ye yöneldiği gözlemleniyor.

FFP Edu Media tarafından Endonezya'da 15-17 Mart tarihleri arasında düzenlenen uluslararası eğitim fuarına Amerika'dan, Avrupa'ya birçok üniversite katıldı. Türkiye'den sadece İstanbul Aydın Üniversitesi'nin yer aldığı bu fuarda Türkiye büyük ilgi gördü. İstanbul Aydın Üniversitesi standının önünde kuyruklar oluşmasına neden olan bu sevginin altında genç kuşağın da ilgiyle takip ettiği Kanal 7'nin sevilen dizisi Elif'in Endonezya'daki izlenme oranları büyük rol oynadı.

Fuarda İstanbul Aydın Üniversitesi'ni temsil eden Uluslararası İlişkiler Direktör Yardımcısı Selman Arslanbaş konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Doğru söylemek gerekirse iyi bir televizyon izleyicisi olduğumu söyleyemem. Bizleri ziyaret eden öğrencilerin Türkiye'yi çok iyi tanıyor olmaları ve sıklıkla Elif adlı bir dizi ile ilgili sorular sormaları beni çok şaşırttı. Endonezya'da bu denli yüksek bir Türkiye algısı ile karşılaşmak mutluluk verici. Birçok okyanus aşırı ülkede Türkiye'nin haritadaki yerini dahi bilmeyen öğrencilerle karşılaşıyoruz. Fakat Endonezya'daki Türkiye algısı her yönü ile mükemmel. Öğrenciler ne istediklerini bilerek geliyorlar. Biz daha buraya gelmeden görüşme taleplerini bize ilettiler. Biz de bu talep karşılığında ülkemizi İstanbul Aydın Üniversitesi olarak tek başımıza temsil etmenin gururuyla buraya geldik. Son yıllarda Endonezya'dan ülkemize yönelik üniversite tercihinde artış olduğunu gözlemlemekteydik. Dünya üniversitesi olma misyonumuzun gereği olarak bu talebe karşılık vermek amacıyla buraya geldik. Burada bu denli yoğun bir ilgiyle karşılaşmaktan büyük mutluluk duyduk. Umut ediyorum ki, İstanbul Aydın Üniversitesi olarak yakın gelecekte birçok Endonezyalı öğrenciyi uluslararası standartlardaki akademik alt yapımızla, teknoloji ve bilgi odaklı, İngilizce konuşan bir kampüs ortamında ülkemizde ağırlayacak ve onları birer gönüllü Türkiye elçisi olarak ülkelerine uğurlayacağız" dedi.

FFP Edu Media yetkilileri yaptığı açıklamada, birçok ülkede uluslararası eğitim fuarları düzenlediklerini, son yıllarda Asyalı öğrencilerin Türkiye algısının arttığını gözlemlediklerini belirttiler. Bu konuda Türkiye'nin "Study in Turkey" olarak yaptığı çalışmaların büyük etkisinin olduğunu belirttiler. Endonezya'nın Jakarta ve Denpasar şehirlerinde fuar öncesi yaklaşık 3500 öğrenciye sorulan soruda "Yurtdışında hangi ülkede öğrenim görmek istersiniz?" sorusuna verilen cevaplarda Türkiye yüzde 13,8 ile İngiltere, Almanya, Avustralya, Amerika, Japonya ve Hollanda'nın ardından 6. sırada yer aldı. Endonezyalı öğrencilerin üniversite tercihlerinde aralarında Fransa, Kanada, Güney Kore, Hindistan gibi ülkelerin de bulunduğu birçok ülkeyi geride bırakan Türkiye listenin üst sıralarında yer aldı.

Endonezya’da Yayınlanan Türk Dizisi “Elif”, Öğrencilerin Türkiye’ye Olan İlgisini Artırdı

Endonezya’da Yayınlanan Türk Dizisi “Elif”, Öğrencilerin Türkiye’ye Olan İlgisini Artırdı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim