• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 15 °C

En çok bağış yapan şirket Koç Holding

Türkiye'nin en çok bağış yapan şirketleri ödüllerini aldı. Buna göre en çok bağış yapan şirket Koç Holding oldu.

Türkiye'nin son 10 yılda en çok bağış yapan ilk 3 şirketi, Koç Holding, Bilkent Holding ve Fiba Holding olarak sıralandı.

Capital Dergisi'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in desteğiyle gerçekleştirdiği, Türkiye'nin en çok bağış yapan iş insanlarını ortaya koyan "Gönlü Zenginler" adlı araştırmasının ödülleri törenle sahiplerini buldu.

Toplantıda paylaşılan bilgilere göre, şirket CEO'larına, son 10 yıldaki toplam bağış tutarının ve 2012 yılındaki toplam bağış tutarlarının sorulduğu anketle yapılan araştırma kapsamında, Türkiye'nin en çok bağış yapan ilk 50 şirketi ortaya çıkarıldı.

Son 10 yılda ve 2012 yılında en çok bağış yapan birinci şirket Koç Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Arsel, şirketin kuruluş zamanında Vehbi Koç'un hayır işlerini kurumsallaştırmak için yaptığı çalışmalardan bahsederek, "Vehbi Koç vakfının kurulmasından sonra hayata geçen özel vakıflar Vehbi Koç'u çok memnun etmişti. Bundan sonra kurulan bütün vakıflarla birlikte, Türkiye'nin hayrına belki daha özel daha büyük projelere imza atmayı diliyorum" dedi.

Son 10 yılda en çok bağış yapan ikinci, 2012 yılında da en çok bağış yapan dördüncü şirket olan Bilkent Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğramacı da, bu ödülün kendileri için onur anlamına geldiğini belirterek, "Ben ve çalışma arkadaşlarım bir tür emanetçiyiz. İhsan Doğramacı ve onun çalışma arkadaşları tarafından meydana getirilen tesislerin emanetçisiyiz. Elimizdeki gelir kaynakları ve eğitim tesislerinde hem İhsan Doğramacı'nın başlattığı hayır işlerine devam edeceğiz hem de bir noktada bunları bizden sonraki nesillere en iyi şekilde devredeceğiz. Hayır işlerinin daha iyi anlaşılması ve yaygınlaşması için, bu etkinliğin fikrini aşılayan Hüsnü Özyeğine de ayrıca teşekkürler" ifadelerini kullandı.

Son 10 yılda en çok bağış yapan üçüncü, 2012 yılında da en çok bağış yapan ikinci şirket olan Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özyeğin ise, ödülün kendisi için çok önemli olduğunu dile getirerek, Türkiye'deki bağış kültürünün yeri ve önemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İlk 10 giren diğer şirketler, Doğuş Holding, Opet, Anadolu Endüstri Holding, Boydak Holding, Doğan Holding, Ağaoğlu Şirketler Grubu, Acıbadem Sağlık Grubu, Altınbaş Holding olarak sıralanırken, Özel Ödül'ün sahibi de Eczacıbaşı Holding oldu. 

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim