• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

“En Büyük Hazinemiz Ailemiz”

“En Büyük Hazinemiz Ailemiz”
Erzincan Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinesinde Erzincan Belediyesi, Erzincan Üniversitesi, Emniyet Müdürlüğü, Müftülük...

Erzincan Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinesinde Erzincan Belediyesi, Erzincan Üniversitesi, Emniyet Müdürlüğü, Müftülük ve Milli Eğitim Müdürlüğünün katılımı ile "En Büyük Hazinemiz Ailemiz Çalıştayı" düzenlendi.

Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi, Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Erzincan Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü iş birliği içerisinde düzenlenen Aile, kadın ve çocukların sorunlarının tespiti ve çözümünün ele alınacağı "En Büyük Hazinemiz Ailemiz" isimli iki günlük Aile Çalıştayı başladı. Çalıştaya, Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkan Vekili Karabey Atıcı, Vali Yardımcıları Ahmet Türköz, Dede Musa Baştürk, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan programda açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan, Çalıştay hakkında katılımcılara bilgi verdi. Daha sonra konuşma yapan Belediye Başkan Vekili Karabey Atıcı, aile de oluşan sorunların çözümünün tüm toplumun sorunu olduğunu ve çözümünde de tüm toplum kesimlerinin rol alması gerektiğini belirterek; "Aile yapısının sağlamlığı ile sağlıklı, sağlam bir toplum olabileceğimizin bilinci ile buradayız" dedi

Programda son olarak konuşan Vali Süleyman Kahraman, ailenin önemine vurgu yaparak; "En Büyük Hazinemiz Ailemiz" temalı çalıştayın şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu çalıştay da ortaya çıkacak fikirlerin alınacak kararların takipçisi olacağımı bilmenizi belirtmek istiyorum. Zira toplumun çekirdeğini oluşturan aile; insanın varlık sebeplerinin başında gelir. Her insanın, ailesine, topluma, milletine ve devletine karşı sorumlulukları vardır. Sağlıklı bir aile ortamında yetişen bireyler oldukça toplumda huzur ve güven ortamı daha kolay tesis edilecektir. Son zamanlarda basına da yansıyan aile içi şiddetin arttığını görüyoruz. Bu durumu sadece eğitimle açıklamak mümkün değil. Çünkü hepimiz iyi biliyoruz ki eğitim düzeyi yüksek ailelerde de ne yazık ki şiddete maruz kalan kadınlar oluyor. Bu durumun temelinde sevgi noksanlığının, nezaket ve şefkat eksikliğinin olduğunu düşünüyorum.

Bir aile sağlıklı ve mutlu değilse toplumda huzurdan bahsedilemez. Aile içi şiddeti doğuran etkenleri tespit edip buna yönelik çözümler üretmeliyiz. Yoksa şiddete başvuranların cezalandırılması, bu sorunun çözümü için yeterli olmuyor. İnanıyorum ki bu çalıştayda özellikle şiddeti doğuran etkenler üzerinde özellikle durulacaktır. Devletimiz, her zaman mazlumun, mağdurun, kimsesiz kalmışların yanında olmuştur. Erzincan'da bildiğiniz gibi Afganlı aileleri ve Ahıskalı Türk aileleri şehrimizde misafir ediyoruz. Onların da huzuru mutluluğu bizim için önemli. Bu nedenle Valilik olarak her ailenin, şehrimizde huzur içinde yaşaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah bu ve benzeri toplantılar, çalıştaylar toplumda farkındalık yaratacaktır. Erzincan geçmişte olduğu gibi şimdi de gelecekte de huzurun hoş görünün şehri olmaya devam edecektir. Bu sevgi ikliminin korunması için hepimiz el birliğiyle çalışmalıyız. Bu çalıştayı da bu anlamda çok önemli görüyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından En Büyük Hazinemiz Ailemiz" isimli iki gün sürecek olan Aile Çalıştayın ilk programına geçildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim