• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Emre Belözoğlu Galatasaray'la dalga geçti

Emre Belözoğlu Galatasaray'la dalga geçti
Fenerbahçenin yıldız futbolcusu Emre Belözoğlu, eski takımıyla adeta dalga geçti.

Kadıköy'de bir kez daha Galatasaray’a geçit vermeyen ve ezeli rakibine karşı yenilmezliğini 16. yıla taşıyan Fenerbahçe’de yüzler gülüyor. Galatasaray ile arasındaki puan farkını bire indiren sarı-lacivertlilerde kaptan Emre Belözoğlu, zorlu mücadelede galip gelmelerinin zor olmadığını ifade ederken, Galatasaray’a karşı sağladıkları psikolojik üstünlük ve diğer konularla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Hürriyet Gazetesi'nden Ahmet Ercanlar'ın haberine göre; "Galatasaray, Kadıköy’de neden Fenerbahçe’yi yenemiyor" sorusuna cevap veren Emre Belözoğlu, şunları söyledi...

"DERBİYE FULL KONSANTRE OLDUK"

- Biz kazandıkça güvenimiz daha da artıyor. “Mutlaka kazanacağız” düşüncesi ile sahaya çıkıyoruz ve güvenli bir şekilde oynuyoruz.

Yılların getirdiği bir şey bu.- Galatasaray’a karşı evimizde maça çıkarken, sahaya o güvenle adım atıyoruz. Rakip için ise bu durumun tersi söz konusu. Galatasaray’a göre çok daha güvenle oynuyoruz.- Biz daha çok inanarak oynuyoruz.

Son maçta da gerçekten çok iyi oynadık. Sadece yakaladığımız net pozisyonları gole çevirme konusunda iyi değildik.- Maça da çok iyi hazırlandık, konsantre olduk. Direkten dönen frikiğimde top isteğim gibi inmedi. Biraz aşağı inseydi goldü. Topa çok yumuşak vurdum.

"O MAÇI HATIRLAMIYORUM BİLE"

Kadıköy’de Galatasaray’ın, Fenerbahçe’ye karşı elde ettiği son galibiyette o gün sarı-kırmızılı formayı giyen Emre, “O maç neler hissetmiştin? Ayrıca gerginliğin olmadığı bir derbi geride kaldı. Ne diyorsun?” sorusuna da şu cevabı verdi:- O maçı ben bile unuttum.

Çok zaman geçmiş. Hatırlamıyorum bile... (Gülerek). Gerginlik olmamasını ise ben tribünlerin tavrına bağlıyorum.- Biz Arena’ya gittiğimiz zaman inanılmaz küfürler ediliyor. Kadıköy’de bir küfür bile duymadım.

Rakiple uğraşmayıp sadece bize destek verdiler.- Bu da bizlerin sahada sadece futbolu düşünmelerine neden oldu. Taraftarımız bizi her zaman böyle desteklemeli. Küfür olmayınca, futbol da güzel hale geliyor.

FENERBAHÇE'NİN DERBİ ZAFERİ NASIL GELDİ?

Konya beraberliği sonrası takım hüzün yaşıyordu. Başkan Aziz Yıldırım, babacan bir tavır ile oyuncularına “Siz büyük bir takımsınız. Başını öne eğmeyin haftaya Galatasaray’ı yeneceksiniz” dedi. Bu takım için çıkışın ilk başlangıcı oldu. Hafta boyunca büyük bir hırs içinde çalıştılar.

DERSİMİZ G.SARAY

Kartal ve ekibi maça 3 hafta önceden hazırlanmaya başladı. Galatasaray’ın bütün oyun formatları, tüm stratejileri, ilk dakikadan, son dakikaya kadar tüm etkenler izlendi ve tekrar tekrar incelendi. Futbolculara bütün detayların olduğu bir analiz sunuldu. Bireysel videolar da hazırlandı.

"SAKİN OLUN YETER"

Oyuncularına sürekli olarak “Maçı 11 kişi bitireceğiz” talimatı veren İsmail Kartal, her çalışma öncesi ve sonrası tansiyona sebebiyet verecek aksiyonlardan kaçınılmasını talep etti. Volkan, Emre, Alves, Emenike gibi oyuncularla özel görüşmeler yaptı.

VİDEOLU MOTİVASYON

Gol atamama psikolojisi son haftalarda takımın üzerine kabus gibi çökmüştü. Bu konuyu çözebilmek için hafta boyunca çalışmalar yapıldı. Golcülerin her birine daha önce attıkları gollerden oluşan müzikli videolar hazırlandı. Bu şekilde tüm forvetler, motive edildi.

"ŞANSSIZLIĞI DA YENDİNİZ"

Maçtan sonra Kartal oyuncularına teşekkür etti. “Hem yardımlaşma olarak muhteşem bir görüntü sergilediniz. Galatasaray’ı da, şanssızlığı da yendiniz. Aynı görüntüyü hiç bozmadan böyle devam edindevam edin. Sezon sonunda nerede olacağımızı herkes görecek“ diye konuştu.

EMENIKE'NİN YÜZÜNÜ SATAŞIP GÜLDÜRDÜLER

Galatasaray derbisi sonrası moralsiz olan Emenike’nin, keyfini yerine getirmek için tüm takım seferber oldu. Takım arkadaşları Emenike’ye sataşarak, onunla şakalaştılar. Bir süre sonra gülmeye başlayan Nijeryalı yıldız da arkadaşları ile birlikte tezahüratlara ve şarkılara katıldı.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim