• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Empati İlkokulun ‘Aramızda Engel Yok’ Başarısı

Empati İlkokulun ‘Aramızda Engel Yok’ Başarısı
Empati İlkokulu tarafından hazırlanan "Aramızda engel yok" adlı projesi ile Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından...

Empati İlkokulu tarafından hazırlanan "Aramızda engel yok" adlı projesi ile Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edildi.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ Ana Eylem 1 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında hazırlanan proje ile Empati İlkokulu, Çek Cumhuriyeti , İngiltere ve Finlandiya'ya ülkemizi temsil edecek. Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı'yı ziyaret eden Empati İlkokulu Müdürü Evren Alper Gürler ve öğretmenleri "Aramızda engel yok" adlı projeyi tanıttı. Kaymakam Ali Dursun ve ilçe Milli Eğitim Müdürü Yağcı da Empati İlkokulunu elde ettiği başarıdan dolayı kutladı. Proje kapsamında Empati İlkokulu Çek Cumhuriyeti, İngiltere ve Finlandiya'ya giderek ülkemizi ve Gaziantep'i temsil edecek. Proje ile ilgili bilgiler veren Empati İlkokulu Müdürü Evren Alper Gürler, "Bu projenin temel amacı, engelli öğrencilerin yarı zamanlı kaynaştırma yapılarak normal öğrencilerle bazı derslerde aynı sınıfta eğitim görmek yoluyla onlarla eğitsel ve sosyal yönden bütünleşmelerini sağlamak ve bunun sonucunda engelli öğrencileri içinde yaşadığı çevrenin bir parçası yaparak topluma kazandırılması; normal öğrencilerde de engellilere karşı olumlu tutum ve davranışların oluşmasını sağlamaktır. Öğretmenlerimizin AB ülkelerinde kaynaştırmayla ilgili yapılabilecek olan ve yapılan çalışmaları öğrenmeleri, bilgi ve motivasyonlarını artırmaları projenin en kısa özetini oluşturmaktadır" dedi. Gürler, proje tanıtımında yaptığı konuşmada, "Projeyle birlikte hedef grubundaki öğrencilerin ailesinden, öğretmenlerden ve diğer öğrencilerden kaynaklanmış olabilecek sorunlara çözüm bulma, engellileri okulun bir parçası haline getirme, engellilerin normal öğrencilerle bütünleşmesiyle öğrencilerin sosyal faaliyetlere daha çok katılması ve kendilerini içinde yaşadığı toplumun bir parçası olarak görme gibi çıktıların olması beklenmektedir. Ayrıca buna, katılımcıların AB kültürünü görüp değerlendirebilmesi ve değişime uyum gücü kazanmaları da eklenebilir. Bu sayede uzun vadede engelli öğrencilerin diğer öğrencilerden soyutlanması ve okulun kalite ve vizyonunda iyileşmeler meydana gelmiş olacaktır" diye konuştu.

Empati İlkokulun ‘Aramızda Engel Yok’ Başarısı

Empati İlkokulun ‘Aramızda Engel Yok’ Başarısı

Empati İlkokulun ‘Aramızda Engel Yok’ Başarısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim