• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Emniyet'ten Türkçe ve Kürtçe dolandırıcılık uyarısı

Emniyet'ten Türkçe ve Kürtçe dolandırıcılık uyarısı
Batman İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Türkçe ve Kürtçe broşür dağıtarak vatandaşları telefon dolandırıcılığına karşı uyarılarda...

Batman İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Türkçe ve Kürtçe broşür dağıtarak vatandaşları telefon dolandırıcılığına karşı uyarılarda bulunacak.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü Ekipleri, Yan Kesicilik ve Dolandırıcılık Büro amirliği ile beraber kentteki kamu kuruluşlarına ve bazı sivil toplum kuruluşlarına telefon dolandırıcılığı konusunda bilgi verecek.

Polislerden oluşan ekipler, müftülük, muhtarlar, okullar, imamlar, üniversite, lise öğrencilerinin yanı sıra sokak sokak dolaşıp vatandaşlara dolandırıcılıklara karşı uyarılarda bulunacak. Bu konu hakkındaki en etkin çalışma ise cami imamları ve mahalle muhtarlarıyla gerçekleştirilecek.

Cuma hutbelerinde, bu konu hakkında imamlar hutbenin sonunda emniyetin verdiği uyarı metnini vatandaşlarla paylaşacak. Öte yandan mahalle muhtarlarıyla belli aralıklarla toplantı yapılacak ve bu toplantılarda telefon dolandırıcılığı konunda bilgilendirme yapılacak.

Üniversite, lise ve orta öğretim de eğitim gören öğrencilere bu konu hakkında konferanslar düzenlenerek, dolandırıcılığa karşı önlemler anlatılacak.

İlk okul öğrencilerine ise belli aralıklarla veli toplantıları düzenlenecek ve bu toplantılarda velilere bu konu ile ilgili bilgi verilecek.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından telefon dolandırıcılığı hakkında Türkçe ve Kürtçe broşürlerin basılması ise vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı. Emniyet yetkilileri bu konu ile ilgili sık sık şikayet aldıklarını ifade ederek, dolandırıcılara karşı etkin çalışma yürüteceklerini dile getirdi.

Dolandırıcılar tarafından böyle bir tuzakla karşılaşan vatandaşların panik yapmadan en yakın polis merkezine başvuruda bulunmaları yada 155'i aramaları gerektiği belirtildi.

Özellikle, dolandırıcıların kendini polis, asker, savcı, sigorta şirketi, sağlık şirketi ve buna benzer sıfatlarla para istediği vatandaşların ise böyle bir oyuna gelmemeleri konusunda vurgu yapıldı.

Emniyet yetkilileri bu konu ile ilgili aktif çalışma başlattıkları ve bu sorunları en aza indirmeye çalıştıkları kaydedildi.

Emniyet'ten Türkçe ve Kürtçe dolandırıcılık uyarısı

Emniyet'ten Türkçe ve Kürtçe dolandırıcılık uyarısı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim