• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Emniyet Müdürü Kaplan:

Emniyet Müdürü Kaplan:
Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen söyleşiler devam ediyor.

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen söyleşiler devam ediyor.

Öğrencilerin son konuğu İnegöl Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan oldu. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği söyleşide, terör olayları masaya yatırıldı. Kaplan, "Her şeyden önce birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Hukuk devletlerinde polis korkulan değil, güvenilen bir kurumdur. Bütün polisiye tedbirleri alsanız bile nihai sonuca vatandaşın desteği olmadan ulaşmamız mümkün değil. Bu gün gelişmiş toplumlarda olduğu gibi bizde de polisin başarısı yakaladığı suçlunun sayısı ile orantılı değil. Vatandaştan aldığımız destekle bizim başarımız orantılıdır. Bizim asıl amacımız suçun önlenmesi. Aldığımız tüm tedbirlere rağmen suç oluşmuşsa, delilleri ile toparlayıp, şahısların yakalanarak adaletin huzuruna çıkarılması ile ilgilenmek durumundayız. Bunun için suç, sosyal bir olgu. Bir insan doğuştan suçlu doğmuyor. Onu suça iten unsurlar var.

Bizler ve sizler farklı dünyaların insanları değiliz. Toplumun içinden geldik. Sizlerin bir parçasıyız. Hatasız kul yok. Önemli olan hatalarımızdan ders çıkartarak, bir daha hataları tekrarlamamaktır" dedi.

'İnegöl AVM'de canlı bomba var" şeklindeki söylentileri de değerlendiren Kaplan, "Empati yapan polis iyi bir polistir. 24 saat uygulama yapıyoruz. Durdurulan araçlar aranıyor, şahısların GBT sorgulamaları yapılıyor. Polis, belli konularda bilgisi ve birikimi olan, bunu da meydana gelen olaylarda doğru kullanan kişidir. Terörün maksadı vatandaşı huzursuz etmek. Bunu da en kolay interneti kullanmak suretiyle yapıyorlar. Maksatları vatandaşı tedirgin etmek. Bu konuyla ilgili en sağlıklı bilgi Emniyet Müdürlüğü'ndedir. AVM ile ilgili bize pazar günü ihbar gelmişti. Konuyu değerlendirdik. İhbarda bulunan şahsın adres tespitini yaptık. Gittik, şahsı aldık. Yanında yeğeni vardı, o yapmış bunu. 16 yaşındaki çocuğun yaptığı da suç. Hakkında işlem yapıldı. Sonrasında pişman olduğunu söyledi, özür diledi. İhbarın asılsız olmasından dolayı adli mekanizma vasıtasıyla suç duyurusunda bulunuyoruz. Cezası da ağır. Sanal alemde bu tür olayların çok da önüne geçemiyorsunuz. Basın aracılığıyla vatandaşımıza ulaşıyoruz. Bunların değirmenine kendi egomuzla su taşımamamız gerekiyor. Dikkatli olmamız gerekiyor. Tedirgin olduğunuz bir husus varsa da Alo 155 hattımızdan bize ulaşabilirsiniz" şeklinde konuştu.

Söyleşinin sonunda İMYO Müdür Yardımcısı Tolga Şimşek tarafından Müdür Kaplan'a teşekkür plaketi takdim edildi.

Emniyet Müdürü Kaplan:

Emniyet Müdürü Kaplan:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim