• BIST 9882.78
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Emet’te Dev Yatırım Başlıyor

Emet’te Dev Yatırım Başlıyor
Kütahya'nın Emet ilçesinde, atıksu arıtma tesisi projesi yapacak olan MAN-AR firmasına yer tesliminin yapıldığı bildirildi.

Kütahya'nın Emet ilçesinde, atıksu arıtma tesisi projesi yapacak olan MAN-AR firmasına yer tesliminin yapıldığı bildirildi.

Yer teslimine Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, İller bankası yetkileri, MAN-AR firma yetkilileri ve Çevre mühendisi Tuğrul Köroğlu, AK Pati Emet İlçe Başkanı Mehmet Yağcıklı ve bazı yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Çevre kanunu ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde nüfusu belirli bir seviye üzerinde bulunan yerleşim alanları için Atıksu Arıtma Tesisi yapılması mecburiyeti getirilmişti. 2007 yılında gösteirlen yer heyelan sebebiyle kabul görmezken 2012 yılında Hamamayağı mevkiinde tespit edilen yerdede Emet belediyesince 3 yıl boyunca istimlak çalışmaları yürütüldü.

12 Kasım 2015 günü proje ihalesi yapılan ve 118 bin TL tutarındaki proje ihalesini MAN-AR firması almıştı. Firma ile sözleşme 8 Aralık 2015 tarihinde imzalanırken işin tamamlanma süresi ise yer tesliminden sonra 180 gün olarak belirlendi.

Bu kapsamda İller Bankası yetkilileri ile birlikte ilçeye gelen firma yetkililerine yer teslimi yapıldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Koca, "5 milyon TL'ye mal olması düşünülen tesisimizin %50 lik bir bedeli İller Bankasından hibe olarak karşılanmakla birlikte geriye kalan bedel için ise Kalkınma Ajanslarınca mali destek te alınabiliniyor. Bu konuda belediye ilgili personelimizin çalışmaları devam ediyor. Arıtma tesisinin yapılmasına müteakip ilçemizin Hamamayağı, Gelenbekderesi ve Taşoluk deresine uzanan kanalizasyon hatlarının bağlantılarının birleştirilerek atık suların arıtılarak doğaya salınacak. Yıllardır kirletilen Emet Çayı suyuyla yapılan tarım, sebze ve meyvecilik, kirletilen çevre ve tüm önemli sağlık sorunları dikkate alındığında Emet için hayati önem taşıyan atık su arıtma tesisi projesinin kısa sürede gerçekleşecek olması ilçemiz açısından heyecan vericidir. Emetli hemşehrilerimiz, çiftçimiz, hayvancılıkla uğraşan kıymetli kardeşlerimiz açısından son derece önemli olan arıtma tesisinin hayata geçmesi ile Emet'imiz bir kat daha değer kazanacak.Bu tesisin ilçemize kazandırılmasındaki ilgi ve destekleri için Çevre ve Şehircilik bakanımız sayın İdris Güllüce'ye, İller bankası genel ve bölge müdürlüklerimize Ak parti Kütahya Milletvekillerimize Emet halkımız adına teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun" dedi.

Başkan Koca, Emet'i çevresel dönüşüm ve tarımsal geleceğini kurtarılacağı bu proje ile tarihi bir çalışmaya tanıklık etiklerini dile getirerek, "Bugün burada Emet'in çevresel anlamda geleceğinin kurtulacağı dev bir proje için çalışıyoruz. Emet için hayati önem taşıyan bu tesislerimizin yer teslim işlemlerine eşlik ederek tarihe tanıklık eden ve bizleri yalnız bırakmayan AK Parti Emet İlçe Başkanı Mehmet Yağcıklı ve yönetim kurulu üyelerimize de teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. (EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim