• BIST 9918.56
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Emekli Öğretmenin ’Huzurevi’

Emekli Öğretmenin ’Huzurevi’
Adana'da emekli coğrafya öğretmeni Fikri Faik Güralp, huzurevinde yaptırdığı küçük eve yerleşti.

Adana'da emekli coğrafya öğretmeni Fikri Faik Güralp, huzurevinde yaptırdığı küçük eve yerleşti. 91 yaşındaki Güral, "Benim çok evim var ama huzuru burada buldum" dedi.

Emekli coğrafya öğretmeni Fikri Faik Güralp, 3 yıl önce Adana Huzurevi'ne ziyarete geldiği sırada yaşlılara uygulanan muamele hoşuna gidince huzurevine yerleşmeye karar verdi.

2013 yılında huzurevine yerleşen Güralp, "Küçük evler" uygulaması olduğunu öğrenince kendisi de huzurevine ev yaptırmak istedi. Yönetimle gerekli görüşmelerden sonra Güralp huzurevine 35 bin liraya mal olan 1+1 ev yaptırarak burada yaşamaya başladı.

Eşinin 17 yıl önce vefat ettiğini, 2 kızı, 2 oğlu olduğunu belirten Güralp, "Oğlumun biri İstanbul'da diğeri Antalya'da, kızlarım burada. Benim Antalya'da evim var ama bu evi yaptırmak için buraya geldim. Allah'a şükür evimizi yaptırdık, yöneticilerimizden çok memnunuz, çok rahatım burada. Benim durumum çok iyi hiçbir sıkıntım yok, burayı kardeşimle beraber yaptırdık ben burada kalıyorum, kalmak gibi bir niyetim yoktu ama yaptırdıktan sonra kal dediler o yüzden kalıyorum. Biz yardım yapmayı, hediye etmeyi çok severiz. Kozan Lisesi'nde iki tane oda yaptırdım hanımın adına ve kendi adıma. Camilerde eksikler olduğu zaman yaparız. Prensip olarak 8 kardeşiz hediye ve yardım etmeyi çok seviyoruz, durumumuz çok iyi Allah'a şükür babamızdan kalma mallar vardı onları satıyoruz ve böyle yardımlar yapıyoruz. Fakirlere, devlete yardım ediyoruz elimizden geldiği kadar hayır yapmasını seviyoruz" dedi.

Huzurevinde mutlu olduğunu ifade eden Güralp, "Yöneticilerimiz o kadar iyi ki anlatılmaz, bizi seyahate götürüyorlar yöneticilerimiz kolumuzdan tutuyorlar arabaya bindirip indiriyorlar. Bu 8 evi bu sene yaptırdık, fevkalade güzel rahatız. Ötekilere nispeten daha güzel, çünkü burada 2 tane yatak odası var, herkes kendi odasında kalıyor her şey muntazam. Alo dediğimiz zaman doktorumuz ve hasta bakıcımız geliyor, bizimle ilgileniyorlar kardeşim daha ne isteyeceksin. Bizde huzurevi dediğin zaman oraya mı düştün diyorlar halbuki bambaşka bir şey emin olun ben çok rahatım" diye konuştu.

Emekli Öğretmenin ’Huzurevi’

Emekli Öğretmenin ’Huzurevi’

Emekli Öğretmenin ’Huzurevi’

Emekli Öğretmenin ’Huzurevi’

Emekli Öğretmenin ’Huzurevi’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim