• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Emekli Askerî Yargıtay Üyesi Aslan: Uçak düşürme konusunda Türkiye haklı

Emekli Askerî Yargıtay Üyesi Aslan: Uçak düşürme konusunda Türkiye haklı
Emekli Askerî Yargıtay Üyesi Hakim Kıdemli Albay Yasin Aslan, uçak düşürme konusunda Türkiye'nin haklı olduğunu dile getirdi.

Emekli Askerî Yargıtay Üyesi Hakim Kıdemli Albay Yasin Aslan, uçak düşürme konusunda Türkiye'nin haklı olduğunu dile getirdi. Aslan, "Türkiye'yi zor durumda bırakmak istiyorlar ama Türkiye uçak düşürme konusunda haklı ve bunu bütün ülkeler biliyor. Eğer Türkiye haklı olmasaydı farklı müdahaleler olabilirdi." dedi.

Mevlâna Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından "Güncel Gelişmeler Çerçevesinde Türkiye'yi Saran Ateş Çemberi ve Rus Savaş Uçağına Uygulanan Angajman Kuralları" konulu konferans düzenlendi.

Mevlâna Üniversitesi İbrahim Gül Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan Mevlâna Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Odyakmaz, Av. Dr. Yasin Aslan'ın kendi yüksek lisans öğrencisi olduğunu belirtti. Angajman kuralları çerçevesinde Yasin Aslan'ın çok önemli birikime sahip olduğunu dile getiren Odyakmaz, Aslan'ın angajman kurallarını NATO ülkelerine de anlattığını vurguladı.

'MEŞRU SAVUNMA EN DOĞAL HAKTIR'

Meşrû savunmanın kişinin en doğal haklarından birisi olduğunu söyleyen Aslan, meşrû savunma durumunda kuvvet kullanılabileceğini belirtti. Aslan, Birleşmiş Milletler'in (BM) barışı korumak, barışı desteklemek veya barışa zorlama gibi barışı bozan eylemlere karşı kademeli olarak önlemler aldığını dile getirdi. Angajman kurallarının kaynaklarına da değinen Aslan, "Öncelikle hukuk olmalıdır. Asker için harekât gerekleri ve siyaset olmalıdır." diye konuştu. Aslan, bunlardan hiçbirinin feda edilemeyeceğini vurguladı.

'RUS GEMİSİNİN FÜZE ŞOVU TEHDİTTİR'

NATO'nun angajman kurallarının çok net olduğunu ifade eden Emekli Askerî Yargıtay Üyesi Aslan, herhangi bir NATO ülkesi, hava sahasının ihlâli durumunda vurulabileceğini belirtti. Herhangi bir saldırı durumunda angajman kurallarına göre karşılık verilebileceğini anlatan Aslan, "Rus gemisindeki bir askerin İstanbul Boğazı'ndan füzeyi omzuna alarak geçmesi tehdittir." dedi.

Emekli Askerî Yargıtay Üyesi Aslan: Uçak düşürme konusunda Türkiye haklı

Emekli Askerî Yargıtay Üyesi Aslan: Uçak düşürme konusunda Türkiye haklı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim