• BIST 10247.75
  • Altın 2393.909
  • Dolar 32.2484
  • Euro 34.6675
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 22 °C

Emekçi Gıdı Gıdı Treni İlk Resmi Seferini Yaptı

Emekçi Gıdı Gıdı Treni İlk Resmi Seferini Yaptı
Aydın'ın Nazilli ilçesinde, eski Sümerbank Basma Fabrikası'na işçi taşımak için şehiriçine döşenen hatta çalışan, çıkardığı sesten dolayı...

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, eski Sümerbank Basma Fabrikası'na işçi taşımak için şehiriçine döşenen hatta çalışan, çıkardığı sesten dolayı da halk arasında "Gıdı Gıdı" olarak bilenen tren, 10 yıl aradan sonra ilk resmi seferini yaptı.

Nazilli Belediyesi ile Adnan Menderes Üniversitesi'nin işbirliği protokolü ile hayata geçirilen Gıdı Gıdı trenin açılış törenine, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Başsavcısı İlker Yazıcı, TCDD İzmir 3. Bölge Müdürü Murat Bakır, Nazilli Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Özçağ, sivil toplum örgütleri, muhtarlar, öğrenciler ve davetliler katıldı. Açılış konuşmalarının ardından dualarla kurdele kesimi yapılan Gıdı Gıdı treninin ilk seferine protokol üyeleri ile vatandaşlar da binerek nostalji turu attı. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, trenin faaliyete geçirilme sürecindeki katkılarından dolayı TCDD İzmir 3. Bölge Müdürü Murat Bakır'a teşekkür plaketi takdim etti. Açılış konuşmasını yapan Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, "Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ile koordineli şekilde çalışıyoruz. Bir takım iş birliği protokollerimiz var. Hemen hemen her konuda sağ olsun bizi destekliyor. Bu Gıdı Gıdı treni ile ilgili olarak ta bir işbirliği protokolü imzalamıştık. Bu tren burada atıl bir vaziyette bulunuyordu. Çürümeye bırakılmış bir vaziyetteydi. Belediye Başkanımız bize bu treni tekrar faaliyete geçirelim dediğimde bizde başkanımızın bu düşüncesini destekledik. TCDD İzmir 3. Bölge Müdürümüz ile birlikte protokol imzaladık. Bunun ardından bu trenimiz faaliyete geçti. Bu trenimizden öğrencilerimizin de yararlanabilmesi için girişimlerimiz olacak" dedi.

"ÇOK MUTLU VE GURULUYUM"

Tarihi ve kültürel değere sahip Gıdı Gıdı treninin tekrar faaliyete geçmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Halk tarafından çıkardığı sesten dolayı "Gıdı Gıdı" olarak adlandırılan trenin bu günden itibaren eski günlerine dönüyor olmasından dolayı çok büyük gurur ve onur yaşıyoruz. Buradaki amacımız para kazanmak yada yolcu taşımak değil. Sadece tarihimizi halkımızla buluşturmak istiyoruz. Şuan trenimiz karayolu ile Sümerbank istasyonu arasında yaklaşık 2 kilometrelik bir mesafede nostalji turları yapacak. Ticari bir kazanç beklentimiz yok. Amacımız, Nazilli ile ismi ölümsüzleşen tarihi Gıdı Gıdı trenimizi yaşatmak. Ben bize desteklerini esirgemeyen ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan ve TCDD İzmir 3. Bölge Müdürü Murat Bakır Bey'e çok teşekkür ediyorum. Biz Nazilli'yi Üniversite şehri yapacağımızı her fırsatta söylüyoruz. ADÜ Sümer kampüsünde kullanmadığı alanları bize verecek. Bizde bu alanlara yeni derslikler yapacağız. Böylelikle ODTÜ'den sonra ikinci büyük kampüse sahip olacağız. Nazilli Belediyesi olarak kültürel değerlerimize de sahip çıkmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde Üniversitemizle beraber Basma Müzesi'ni de hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Emekçi Gıdı Gıdı Treni İlk Resmi Seferini Yaptı

Emekçi Gıdı Gıdı Treni İlk Resmi Seferini Yaptı

Emekçi Gıdı Gıdı Treni İlk Resmi Seferini Yaptı

Emekçi Gıdı Gıdı Treni İlk Resmi Seferini Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim