• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Eltilerin çileli bekleyişi

Eltilerin çileli bekleyişi
Diyarbakır'da çocuklarının terör örgütünce kaçırıldığını iddia eden ailelerin, seslerini duyurmak için başlattığı oturma eylemi sürüyor.

Diyarbakır'da çocuklarının terör örgütünce kaçırıldığını iddia eden ailelerin, seslerini duyurmak için başlattığı oturma eylemi sürüyor.

Dağkapı Meydanı'nda dağa kaçırılan çocuklarının geri gönderilmesi için oturma eylemi başlatan eltiler Saniye ve Halime Çetiner, 15 yaşında olan çocuklarının fotoğraflarını ellerinden düşürmüyor.

Çocuklarından bahsederken gözyaşlarına hakim olamayan Saniye ve Halime Çetiner, eylemlerini sürdürmekte kararlı.  

Halime Çetiner, Burhanettin Yıldız Lisesi öğrencisi oğlu Özgür Çetiner'in okulunda çok başarılı olduğunu, pazar günü evden çıkıncaya kadar ders çalıştığını söyledi.

Oğlunun teknisyen olmak istediğini dile getiren Çetiner, çocuğunun hayalleriyle oynandığını dile getirdi. 

"Geçen pazar oğlumun kayıp olduğunu anlayınca eltimi aradım. Onun oğlunun da kayıp olduğunu öğrendim. Arkadaşlarıyla vedalaştıklarını duyduk. Bunu duyunca dünyamız yıkıldı. Bütün gece sokakları aradık" diyen Çetiner, daha sonra BDP il binasında gittiklerini, çocuklarına yeniden kavuşabilme umuduyla il binasında sabahladıklarını kaydetti.

Çetiner, şöyle konuştu:

"Oğlum, astım hastası. Krizler geçiriyor. Oğlumun raporu var. Raporu gösterdim, bana, 'Gerillaya giden arkadaşların rapora ihtiyaçları yok' dediler. Bana bu kelimeyi kullanıyorlar. Ne hakları var. Bize saldırdılar, hakaret ettiler. Onlardan şikayetçi olacağız. Elimizde sadece çocuklarımızın fotoğrafları vardı."

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş veya kim olursa olsun oğlunu geri getirmek mecburiyetinde olduklarını anlatan Çetiner, pazar gününden bu yana yapılan iğnelerle ayakta durabildiğini dile getirdi.

 "Oğlum Özgür, 23 Nisan'da doğdu. 23 Nisan 1999 doğumlu. O bayram çocuğuydu. İçim yanıyor. Kanatlarım kırılmış. Diğer 3 çocuğum benimle konuşmuyor. Benden ağabeylerini getirmemi bekliyorlar" diyen Çetiner, eltisiyle çocuklarının dönmesi için her türlü mücadeleyi vereceklerini anlattı.

fghfghfg.jpg

Saniye Çetiner ise oğlu Berat Çetiner'in berberde çalıştığını, eltisi Halime'nin telefon açmasıyla kayıp olduklarını öğrendiğini belirterek, "Oğlumu berberde çalışıyor diye biliyordum. Öğrendikten sonra dünyam yıkıldı. Eylemimizi gece gündüz sürdüreceğiz. Gece bile burada olacağız" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim