• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Elektrik Arızaları Önceden Tespit Edilebilecek

Elektrik Arızaları Önceden Tespit Edilebilecek
Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (TREDAŞ) hizmete yeni aldığı Kablo Arıza Tespit ve Test Cihazları, elektrik arızalarında yer altından geçen kabloların...

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (TREDAŞ) hizmete yeni aldığı Kablo Arıza Tespit ve Test Cihazları, elektrik arızalarında yer altından geçen kabloların yerini ve arıza sebebini önceden tespit ederek, olumsuz durumların önüne geçiyor.

Toplamda 3 Arıza Tespit ve Test Cihazı ile Trakya Bölgesi'nin tamamına hizmet veren TREDAŞ, özellikle yer altından geçen kablolardaki arızaların tespiti ile abonelerine daha kaliteli hizmet vermeyi hedefliyor.

"ARIZALARI, BAKIM PROGRAMI İÇERİSİNDE DAHA ÖNCEDEN TESPİT EDEBİLİYORUZ"

Cihazlar sayesinde uzun süreli elektrik kesintilerinin de yaşanmayacağını aktaran TREDAŞ Ölçüm Test Personeli Zeynel Yılmaz Yakut, "Bu görmüş olduğunuz test cihazı, TREDAŞ'ın yeni almış olduğu son sistem, şu an dünyadaki kablo test üzerindeki en ileri teknolojide bir cihaz. Daha önce Trakya geneline tek bir araçla müdahale edebiliyorduk arızalara. Şu an bunun sayısı 3'e çıktı, 2 yeni araç aldık. Bu cihaz, yer altı kablo arızalarını tespit ediyor. Bu elektromanyetikli sesler ve dalgalar sayesinde nokta tespitler yapabiliyoruz. Bunun yanında oluşabilecek arızaları, bakım programı içerisinde daha önceden tespit edebiliyoruz. Bir nevi röntgen çekiyoruz kablolara. Yer altında nerede bir arıza varsa anında bulup arıza süresini kısaltabiliyoruz. Böylece abonelerimiz daha az etkileniyor" dedi.

Daha önce böyle bir hizmetin olmadığını hatırlatan Yakut, "Daha önceki cihazlarımız analogdu, bunlar tamamen dijital cihazlar. Kabloyu bulabilmemiz için gereken enerjiyi birebir görüp ona göre çalışıyoruz. Bu da kablolarımızı ve sistemimizi daha az yoruyor. Uzun süreli kablolarımızı işletebilmemiz açısından da bize faydalar sağlıyor" şeklinde konuştu.

"İŞ GÜVENLİĞİ KONUSUNDA BİZE BÜYÜK FAYDALAR SAĞLAYACAKTIR"

Cihazın iş güvenliği prosedürlerine de uygun olduğuna dikkat çeken Yakut, "Bu cihaz iş güvenliği prensipleri üzerinde çalışıyor. Sistemde yapacağımız bir hatayı, bize yaptırmıyor. İş güvenliğinde bir adım eksik kalırsa bu cihaz devreye girmez. Çalışmalarınız da o doğrultuda olur. Son sistem bir cihazdır. İş güvenliği konusunda bize büyük faydalar sağlayacaktır. Bu sayede bir iş kazası yaşamayacağız" ifadelerini kaydetti.

Elektrik Arızaları Önceden Tespit Edilebilecek

Elektrik Arızaları Önceden Tespit Edilebilecek

Elektrik Arızaları Önceden Tespit Edilebilecek

Elektrik Arızaları Önceden Tespit Edilebilecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim