• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

"Elektriği kaçak kullanmazsam ölürüm"

"Elektriği kaçak kullanmazsam ölürüm"
Kahramanmaraş'ta solunum cihazına bağlı yaşayan Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) hastası 47 yaşındaki Hayri Erkılınç ve ailesi 3 aylık...

Kahramanmaraş'ta solunum cihazına bağlı yaşayan Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) hastası 47 yaşındaki Hayri Erkılınç ve ailesi 3 aylık elektrik faturasını ödeyemediği için elektriği kesildi. Eşinin hayatta kalması için elektriği kaçak kullanmak zorunda kaldıklarını belirten Keziban Erkılınç, "900 TL borcumuz var. Faturaları ödeyemediğimiz için görevlilerin kestiği elektriğimizi açmak durumunda kaldım. Elektrik olmazsa cihazlar çalışmaz, eşim ölür." dedi.

Merkez Onikişubat ilçesi Ferhuş Mahallesi'ndeki evinde, 3'ü kız biri erkek 4 çocuk babası Hayri Erkılınç, KOAH teşhisiyle 6 yıldır solunum cihazına bağlı yaşamını sürdürüyor. Evdeki 2 ayrı cihaz yardımıyla nefes alabilen Erkılınç, 6 yıl önce kebapçı dükkanını kapatarak sağlık kurulundan aldığı yüzde 85 iş görmezlik raporuyla çalışamaz oldu. Aile, 830 liralık bakıcı maşı ve 3 ayda bir verilen bin 300 liralık özürlü maaşıyla geçimini sağlar oldu. Ancak 3 yıl önce arkadaşının 16 bin TL'lik borcuna kefil olan Erkılınç, arkadaşının ölmesiyle kefil borcuna karşılık özürlü maşına el konuldu.

Kalan parayla ilaç giderleri ve 150 liralık TOKİ kredisini karşılamaya çalışan ailenin elektrik dağıtım firmasına 3 ayda yaklaşık 900 TL borcu birikti. Bunun üzerine elektriği kesilen aile, solunum cihazına bağlı yaşayan Erkılınç'ın hayatta kalabilmesi için elektriği kaçak yollardan kullanıyor. Aynı hastalık nedeniyle 20 yıl önce babası Babo'yu, 2 yıl önce de abisi Seydi Erkılınç'ı kaybeden çaresiz adam, Antitripsin eksikliği sonucu gözlerinde oluşan Katarak nedeniyle görme güçlüğü çekiyor.

"ELEKTRİĞİ KAÇAK KULLANMAZSAM ÖLÜRÜM"

Evden dışarı çıkamayan ve eşinin yardımıyla ihtiyaçlarını gideren Hayri Erkılınç, "Devletimiz sağ olsun, bize bir ev verdi, ama yine de aldığım ilaçlar nedeniyle zor duruma düşüyoruz. Hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz, 3 aydır elektrik makbuzunu yatıramıyorum. Elektriği kaçak kullanmazsam ölürüm, cihazlara bağlıyım çünkü." dedi.

"CİHAZLAR KAPANIRSA EŞİM ÖLÜR"

Eşinin 2 cihaza bağlı yaşadığını belirten Keziban Erkılınç (40) ise 900 liralık borcu ödeyemedikleri için elektriği kaçak kullandıklarını söyledi. Cihazların kapanması durumunda eşinin öleceğini ifade eden Erkılınç: "Eşim KOAH hastası, Antitripsin eksikliği de var, solunum cihazına bağlı yaşıyor. Elektrik faturasını ödeyemiyorum, bu nedenle elektriğimiz kesik, devlet yardım yapıyor ama yeterli gelmiyor. Yardımseverlerin yardımını bekliyoruz. Bakıcı maaşı alıyorum, eşimin ilaç masraflarıyla çocukların okul masrafları zor oluyor." diye konuştu.

"KEFİL OLDU MAAŞINA EL KONULDU"

Eşinin arkadaşına kefil olduğunu ve maaşına el konulduğunu kaydeden Erkılınç şunları söyledi: "Eşim arkadaşına kefil olduğu için eşimin 3 aylık maaşına el konuldu. Tek benim maaşım yeterli gelmiyor. Elektriğimiz yaklaşık 3 aydır kesik durumda. Faturaları ödeyemediğimiz için görevlilerin kestiği elektriğimizi açmak durumunda kaldım. Çünkü eşimin kullandığı 3 tane cihaz var, elektrik olmazsa bunlar çalışmaz, eşim ölür. Eşimin iyiliği için elektriği kaçak kullanmak zorundayım. 900 TL elektrik borcum var, ödeyemiyorum."

"Elektriği kaçak kullanmazsam ölürüm"

"Elektriği kaçak kullanmazsam ölürüm"

"Elektriği kaçak kullanmazsam ölürüm"

"Elektriği kaçak kullanmazsam ölürüm"

"Elektriği kaçak kullanmazsam ölürüm"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim