• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Elazığ’da Yılbaşı Tedbirleri Alındı

Elazığ’da Yılbaşı Tedbirleri Alındı
Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kent genelinde yılbaşı nedeniyle asayişten, trafiğe kadar bir alanda ek tedbirler alındı.

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kent genelinde yılbaşı nedeniyle asayişten, trafiğe kadar bir alanda ek tedbirler alındı.

Elazığ İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, il merkezi polis sorumluluk bölgesi dahilinde yeni yıla huzur ve güvenlik içerisinde girilmesini sağlamak üzere her zaman alınan ve uygulanan tedbirlere ek olarak Perşembe gününden itibaren huzur planlarının uygulamaya konulacağını belirtti. Yılbaşı nedeniyle havalimanı, terminal ile otobüs, minibüs durakları gibi ulaşım yerlerinde ve araç sayılarında meydana gelecek yoğunluğun göz önünde bulundurulduğunu ifaden eden İşlek, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunmasına yönelik asayiş ve trafik kontrollerine ağırlık verilerek, yoğunluğun olduğu bölgelerde güvenlik, trafik düzeni ile ilgili gerekli tüm önlemler alınacak. Gerek şehir içi gerekse şehirlerarası yol güzergahlarında trafik ekiplerimizce yapılan çalışmalar ile vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli bir şekilde seyahat etmeleri için her zamanki tedbirlere ilave tüm ek tedbirler alınacaktır. Şehirlerarası seyahat eden yolcuların güvenliği açısından ilgili kişiler uyarılarak, bagaj ve eşyaların bizzat yolcu tarafından seyahat bileti gösterilmek suretiyle teslim alınması konusunda duyarlı olunması istenecektir. Halkımızın yoğun olarak bulunduğu eğlence yerleri, alış-veriş merkezleri ve ana arterlerde kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı yaya ve motorize devriyeler artırılacaktır" dedi.

Gazino, kahvehane ve lokanta gibi umuma açık istirahat ve eğlence merkezlerinde vatandaşlarımızın huzur ve sükûnunu bozucu davranışların önlenmesi için ekiplerce yapılan denetimler sıklaştırılacağın da kaydeden İşlek, "Kutlamalarda kullanılması muhtemel havai fişek, maytap gibi patlayıcı maddelerin ilgili mevzuatta belirtilen hususlar doğrultusunda kullanılmasına azami özen ve hassasiyet gösterilmesi sağlanacaktır. Meydana gelmesi muhtemel terör eylemlerine karşı şüpheli çanta, paket ve poşetler üzerinde yapılan denetim ve kontroller artırılacak. Vatandaşlarımızın şüphelendikleri herhangi bir durum ve konu ile karşılaşmaları halinde polis ihbar hattı 155'e bilgi vermeleri, Emniyet Müdürlüğümüzce alınan tedbirlere önemli derecede katkı sağlayacak" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim