• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Elazığ’da Kadınlara Eğitim Verildi

Elazığ’da Kadınlara Eğitim Verildi
Elazığ'da, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu himayesinde kurulan Yeni Mahalle Kadınlar Eğitim ve Dayanışma Derneği (YEKAD) tarafından,...

Elazığ'da, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu himayesinde kurulan Yeni Mahalle Kadınlar Eğitim ve Dayanışma Derneği (YEKAD) tarafından, "Toplumun tutkalı aile, ailenin tutkalı kadın" sloganıyla "Kendine ve kentine duyarlı kadın için mobil okul" projesinde eğitimini tamamlayan 70 kadına sertifikaları verildi.

Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Karataş, YEKAD Başkanı Nazan Aytop, yönetim kurulu üyeleri ve projeye katılan kadınlar katıldı. Bir haftadır Elazığ'da olduklarını belirten YEKAD Başkanı Nazan Aytop, "Elazığ'da Akçakiraz, Aksaray ve Hicret mahallelerinde eğitim çalışmaları yaptık. Bir otobüsü okul şekline döşedik ve hedef kitlemiz olan 18 yaş üstü kadınlarla buluştuk. Çeşitli başlıklarla eğitim seminerleri verdik. Hedefimiz kadına dokunmak. Çünkü cehalet kadını sevmez derler. Kadın öğrenirse çocuğuna da öğretir. Biz bunun önüne geçmek için bir dokunuş yapmak istedik. Biz biliyoruz ki 5 gün içerisinde çok büyük şeyler yapamayız ama farkındalıklarını ve kendilerine olan güvenlerini artırırız" dedi.

Proje kapsamında işledikleri konular hakkında bilgi veren Aytop, "Aile içi iletişim, çocuk yetiştirmek, değerlerimizi yaşatmak, psikolojik günleri, kadın sağlığı ve hijyen başlığı altında konular işledik. Hedefimiz kaybolan değerlerimizi yaşama geçirmek ve yeniden güçlendirmek. Aile ve toplumsal bağlarımızı barışa en çok ihtiyacımız olduğu bu günlerde kadınlara ve ailelere dokunuş yapmak. Biz her ilçede bir hafta kalacağız bu Türkiye için geçerli ama pilot ilimiz Elazığ ve Adıyaman. Elazığ" dada merkez de bir hafta kaldık ve cumartesi günleri her ilçe içinde geçerli olmak üzere motivasyon başlığı altında bir seminer programımız olacak. Projeye, katılan öğrencilere sertifikalarını vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından, eğitimini tamamlayan kadınlara, Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Karataş tarafından sertifika verildi.

Elazığ’da Kadınlara Eğitim Verildi

Elazığ’da Kadınlara Eğitim Verildi

Elazığ’da Kadınlara Eğitim Verildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim