• BIST 9939.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Elazığ’da Ganalı Öğretmenler Eğitim Almaya Başladı

Elazığ’da Ganalı Öğretmenler Eğitim Almaya Başladı
Gana Cumhuriyeti'nden Elazığ'a gelen 27 öğretmen adayının Fırat Üniversitesi'nde pedagojik eğitim aldığını belirten Rektör Kutbeddin Demirdağ, TİKA...

Gana Cumhuriyeti'nden Elazığ'a gelen 27 öğretmen adayının Fırat Üniversitesi'nde pedagojik eğitim aldığını belirten Rektör Kutbeddin Demirdağ, TİKA ile yürüttükleri projenin bir sorumluluk projesi olduğunu söyledi.

Fırat Üniversitesi ile TİKA'nın koordinesinde Ganalı öğretmen adayları için pedagojik formasyon eğitimi verilmesi üzerinde çalışma yapıldı. Yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından Gana Cumhuriyeti'nden gelen 27 öğretmen adayı Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde bölüm hocaları tarafından İngilizce olarak pedagojik formasyon eğitimi verilmeye başlandı. 4 haftası geride kalan eğitimin 14 haftada devam etmesi planlanıyor.

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İmam Bakır Arabacı, Rektör Kutbeddin Demirdağ'ın öncülüğünde formasyon birimi olarak böyle bir organizasyonu gerçekleştirmek için altyapı çalışması yaparak, 4 haftadır Ganalı öğretmen adaylarına formasyon eğitim vermeye başladıklarını aktardı. Afrika ülkesiyle böyle bir organizasyona girmiş olmalarının, projenin önemini daha da artırdığını aktaran Doç. Dr. Arabacı, "Türkiye'de gerçekleştirilen ilk proje olduğunu tahmin ediyoruz. Bu çalışma belki de Türkiye'deki diğer üniversitelere de örnek olacaktır. Böylece üniversiteler dış ülkelerden gelen beklentileri karşılayabilecek duruma gelecek" dedi.

"BU BİR SORUMLULUK PROJESİDİR"

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise, TİKA ile ortak yürüttükleri proje ile ilgili bilgi verdi. Bu projenin bir sorumluluk projesi olduğunu dile getiren Demirdağ, "Ülkemizin son yıllardaki dış politika, akraba toplulukları ile ilişkiler ve tarihi sorumluluğun yüklediği hedefler göz önünde tutulduğunda, Gana'daki bu sessiz çığlığa Fırat Üniversitesi olarak göz yumamazdık. Yaklaşık 26 milyon nüfuslu ve nüfusun yüzde 18'i Müslüman olan Gana'da, Pedagojik Formasyon eğitimlerini alamayan üniversite mezunu 27 genç, bu proje kapsamında bir dönem boyunca üniversitemizde ağırlanacaktır. Eğitimlerini tamamladıktan sonra ülkelerine dönecek olan bu gençler, ülke eğitiminde ve hatta yönetiminde söz sahibi olabileceklerdir. Bu çalışmanın diğer üniversitelerimiz içinde bir model oluşturacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Ganalı öğretmen adaylarının 14 hafta boyunca formasyon eğitim alacakları belirtildi.

Elazığ’da Ganalı Öğretmenler Eğitim Almaya Başladı

Elazığ’da Ganalı Öğretmenler Eğitim Almaya Başladı

Elazığ’da Ganalı Öğretmenler Eğitim Almaya Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim