• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Elazığ’da Etkili İletişim Ve Motivasyon Semineri Verildi

Elazığ’da Etkili İletişim Ve Motivasyon Semineri Verildi
Elazığ Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından kişisel gelişim, etkili iletişim ve motivasyon semineri verildi.

Elazığ Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından kişisel gelişim, etkili iletişim ve motivasyon semineri verildi.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası eski binası konferans salonun yapılan toplantıya SGK İl Müdürü Esat Ceylan, Kişisel Gelişim Uzmanı Atakan Yıldız ve SGK çalışanları katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Ceylan, "Müdürlüğümüz tarafından kişisel gelişim, etkili iletişim ve çalışanların moral ve motivasyonlarının yükseltilmesi amacıyla düzenlenmiştir. Kişisel gelişim eğitimi insani değerlerin hatırlanması açısında önemlidir. İl müdürlüğü olarak güler yüzlü hizmet vermeye gayret etmekteyiz. Vatandaşa sunulan hizmetlerin vatandaş odaklı yönetim anlayışı çerçevesinde bürokrasi ve kırtasiyeciliğin azaltarak hizmetlerin hızlı, kaliteli, halkın talep ve ihtiyaçlarına uygun sunulabilmesi amaçlanarak bu eğitimler daha da sık yapılacaktır" dedi.

Katılımcılar seminer veren Kişisel Gelişim Uzmanı Atakan Yıldız, "Özgüven dediğimiz bir insanın aslında hayatının en temel duygusu olarak ifade edilen kendini rahat ifade edebilme, toplum karşısında rahat hareket edebilme ve belki en fazla kurumlardaki arkadaşlar için çok geçerlidir. Çünkü dozunda bir yaklaşım, iletişim ve tepki hem işimizle ilgili kendimize duyduğumuz saygıyı çok etkiler. Ama dozunda olmayan bir tepki ve aşırı bir tavırda kurumun genel vizyonunu çok fazla sarsar. İletişimle ilgili öğrenilmesi gereken çok şey vardır. Bizler anne karnından itibaren iletişim öğrenmeye başlıyor. Yapılan araştırmalar çocukların anne karnında 4. Aydan itibaren dışarıda ki sesleri algılamaya başladıklarını ve beyinlerinde dışarıdaki stresle ilgili bir protein sentezi oluştuğu gösteriyor. Mesela Japon kadınlar hamilelik boyunca klasik müzik dinliyorlar. Bu klasik müzik çocuğun kişiliği üzerinde direk etkili hale geliyor. Bizim ülkemizde hamile kadınlarımızın 9 ay 10 gün boyunca böyle bir hassasiyeti olduğunu söylemek mümkün değil" diye konuştu.

İnsanı çok iyi tanınmadığını belirten Yıldız, "İnsan muhteşem bir varlık. Mesela Prof. Emolton'un yaptığı bir deney var. bu deney çok enteresan. 2 bardak su alınıyor. Bu su bardaklarından bir tanesine 3 ay boyunca iltifat ediliyor. Diğer bardak suya ise 3 ay boyunca eleştiri, hakaret ve küfür icra ediliyor. 3 ay sonra eleştirirken olumsuz sözler söylenen su bardağından ki suyun bulanık ve sümüksü bir yapıya doğru değiştiği ortaya çıkıyor. Suyun atomları vardır. Suyun atomları sizin ona söylediğiniz enerjiden etkilenir. Biz insanın sadece etten kemikten zannediyoruz. Oysa insan bugün dünyanın en süpersonik cihazıdır" şeklinde konuştu.

Elazığ’da Etkili İletişim Ve Motivasyon Semineri Verildi

Elazığ’da Etkili İletişim Ve Motivasyon Semineri Verildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim