• BIST 106.722
  • Altın 143,590
  • Dolar 3,5505
  • Euro 4,1381
  • İstanbul 31 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 36 °C

Ekrem Demirtaş: “Ege Mutfağını Bir Marka Haline Getirmek İçin Birlikte Çalışmalıyız”

Ekrem Demirtaş: “Ege Mutfağını Bir Marka Haline Getirmek İçin Birlikte Çalışmalıyız”
İzmir Aşçılar Derneği'nin, Ocak ayında yapılan genel kurulu sonrasında seçilen yeni yönetimi, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı...

İzmir Aşçılar Derneği'nin, Ocak ayında yapılan genel kurulu sonrasında seçilen yeni yönetimi, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. Demirtaş, Ege Bölgesi'nin eşsiz yemek kültürünün hakettiği noktaya getirmek gerektiğini belirterek, "Ege mutfağını bir marka haline getirmek için birlikte çalışmalıyız. Bir süre sonra, dünyadaki Çin, İtalya, Thai restoranları gibi Ege restoranları olmalı" dedi.

EGE YEMEKLERİ KİTABI YAYINLANACAK

Dernek Başkanı Şamil Akşit'e, Ege mutfağının tanıtımı ve bir marka haline getirilmesi konusunda yapacakları her türlü çalışmaya destek vereceklerini söyleyen Demirtaş, "Üyemiz olan yüzlerce restoranın kalitesini yükseltmek için İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları Bölümü ile proje üretiyoruz. Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilgili meslek kuruluşları ile Lokanta İzmir Projesini başlattık. İzmir'in lokantalarına standart ve kaliteli hizmet getirmeye çalışıyoruz. İkinci önemli projemiz "Ege Restoranları'. Menü ve konsept çalışmalarına başladık. Bir süre sonra, dünyadaki Çin, İtalya, Thai restoranları gibi Ege restoranlarının olmasını düşlüyoruz" dedi. Demirtaş, İzmir Aşçılar Derneği ile Ege yemekleri konusunda Türkçe - İngilizce bir kitap yayınlanması konusunda da çalışmalara başlayacaklarını açıkladı.

EGE ÖNEMLİ BİR GASTRONOMİ DESTİNASYONU

Turistlerin seyahat tercihlerinde en güçlü üç nedenden birisinin yemek ve gastronomi olduğunu belirten Demirtaş, İtalya, Fransa, İspanya gibi ülkelerin gastronomiden ciddi gelirler elde ettiğini söyledi. Demirtaş, "Dünyanın en fazla turist çeken 6'ıncı ülkesi olarak 41 milyon turist ağırlıyoruz ama bunun içinde şu kadar kişi gastronomi için geliyor diyemiyoruz. Gastronomi uzmanlarına göre, dünyanın en zengin mutfakları; Türk, Fransız ve Çin mutfakları. Ülkemize gelen her yabancı mutfağımıza hayran kalıyor. Türk Mutfağı; Antik Yunan, Ortadoğu Asya ile Osmanlı mutfağının karışımı ve Füzyon özelliği gösteriyor. Ege ise dört mevsimli, bereketli ürünleri ve çok kültürlü yapısı ile önemli bir gastronomi destinasyonu" dedi. Ege mutfağını, dünya mutfakları arasına sokmayı hedeflediklerini söyleyen İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Şamil Akşit ise, "Ege mutfağının gelişmesini ve bir marka haline getirilmesini hedefliyoruz. Bu konuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ayrıca, sosyal sorumluluk projeleri de gerçekleştiriyoruz. İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ile işbirliği yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Borsa ilk yarıda yükseldi24 Temmuz 2017 Pazartesi 13:33
  • Türk kahve şirketinin hedefi Avrupa ve dünya pazarı24 Temmuz 2017 Pazartesi 13:23
  • Yeni geliştirilen buğday çeşitleri24 Temmuz 2017 Pazartesi 13:03
  • Akülü feribot denizle buluştu24 Temmuz 2017 Pazartesi 12:53
  • Tekirdağ konut satışında 10. sırada24 Temmuz 2017 Pazartesi 12:44
  • Türk mobilya sektörü yabancı yatırımcıların radarında24 Temmuz 2017 Pazartesi 12:29
  • İlk yarıda 654 bin kişi 'ev'lendi24 Temmuz 2017 Pazartesi 12:23
  • Memur zammında önemli gelişme24 Temmuz 2017 Pazartesi 12:13
  • Benzin ve motorin satışlarında artış, otogazda azalış24 Temmuz 2017 Pazartesi 12:03
  • Mayısta motorin ve benzin satışları arttı24 Temmuz 2017 Pazartesi 12:01
  • ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 293 75 48 | Faks : 0212 293 75 49 | Haber Scripti: CM Bilişim