• BIST 9852.96
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Eğitim Ve Bilim Emekçileri Sendikası 21. Yaşını Kutluyor

Eğitim Ve Bilim Emekçileri Sendikası 21. Yaşını Kutluyor
Eğitim Sen'in kuruluşunun 21'inci yıl dönümü dolayısıyla açıklama yapan Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir, "Sendikamız güvenceli iş, güvenli...

Eğitim Sen'in kuruluşunun 21'inci yıl dönümü dolayısıyla açıklama yapan Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir, "Sendikamız güvenceli iş, güvenli gelecek mücadelesinin talihidir" dedi.

Sendikanın eğitim ve bilim emekçilerinin gür sesi, birlik, dayanışma ve mücadele örgütü olduğunu vurgulayan Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir, 100 yılı aşan mücadele geleneğinin ve kamusal, bilimsel, demokratik, laik eğitimin Türkiye'deki tek temsilcisi olduklarını söyledi. Her türlü baskı, karalama ve yıpratma kampanyalarına rağmen ülkedeki tüm eğitim ve bilim emekçilerinin taleplerinin takipçisi olduklarını dile getiren Demir, "İnsanca yaşam ve demokratik Türkiye için yürütülen mücadelenin öznesidir. Emek, demokrasi ve barış mücadelesinin vazgeçilmesidir" diye konuştu.

Eğitim Sen'in, kararlı ve mücadeleci sendikacılığın adresi olduğunu belirten Demir konuşmasında şunları söyledi:

"Resmi olarak 23 Ocak 1995'de başlayan ancak kökleri 1900'lü yılların başına kadar uzanan Eğitim Sen'in tarihi; Encümeni Muallimin(1908), Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS), Tüm Öğretmenler Birleşme ve Dayanışma Derneği (TÖB-DER), Eğit-Der, Eğitim-İş, Eğit-Beh, Öğretmen Elemanları Sendikası (ÖES), sürecinden aldığı gelenek üzerinden inşa edilmiştir. Eğitim Sen'in mücadele tarihi diğer bir yönüyle de, emeğin kazanılmış haklarının ortadan kaldırılmasına, kamu hizmetlerinin ticarileştirilmesine, özelleştirmelere, esnek, kuralsız ve angarya çalışma uygulamaları üzerinden her türlü güvensizleştirmeye karşı mücadelenin de tarihidir. Eğitim Sen'in, geçmişten bugüne taşıdığı değerlerle, eğitim ve bilim emekçilerinin kitlesel mücadele örgütü olmayı sürdüreceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim