• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Eğitim Sen'den 'Savaşa karşı barışın tarafındayız' eylemi

Eğitim Sen'den 'Savaşa karşı barışın tarafındayız' eylemi
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'na (Eğitim Sen) üye öğretmenler, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek pankartlı "Savaşa karşı barışın tarafındayız"...

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'na (Eğitim Sen) üye öğretmenler, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek pankartlı "Savaşa karşı barışın tarafındayız" eylemi gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda açıklama yapan Eğitim Sen Manavgat Temsilcisi Bülent Irmak, bu topraklarda kimsenin ölmesini istemediklerini belirtti. Sendikalar, meslek örgütleri olarak, demokratik kitle örgütleri olarak her zaman barışın yanında olduklarını söyleyen Irmak, "Barışın yanındayız. Görevimiz, insanlarımızın ölmesine seyirci kalmak değil, insanları yaşatmaktır. Gün, yaşananları seyretme günü değil, içeride ve dışarıda savaş çığlıkları atanlara karşı yüksek sesle ve cesaretle öldürülenler bizim çocuklarımız deme günüdür. Yaşasın halkların kardeşliği diye haykırma günüdür." dedi.

Irmak, konuşmasında siyasi iktidarın, savaş politikalarını tırmandırarak ülkeyi uçuruma doğru süreklediğini ileri sürdü. Irmak, çocukların, kadınların, gençlerin, yoksulların kanının aktığı, anaların gözyaşının kurumadığı, insanlarımızın yıllarca unutamayacakları acılar yaşayacakları ve bir arada yaşama umudunun gittikçe tükendiği bir savaşa ne içeride ne de dışarıda asla razı olmadıklarının altını çizdi.

Irmak, şöyle konuştu: "Endişelerimizi, taleplerimizi ve çözüm önerilerimizi her fırsatta ve her zeminde dile getirdik. Halkın barış isteğini haykırmak için 10 Ekim'de Ankara'da yapmaya çalıştığımız barış mitingi kana bulandı, isimlerini tek tek burada sıralamanın mümkün olmadığı, barışsever 101 insanımız katledildi, onlarcası yaralandı. Sondan söyleyeceğimizi baştan söyleyelim. Endişeliyiz, endişemiz büyük. Atılan her kurşunda, çocuk, kadın, genç, yaşlı her ölümde, boşaltılan her okulda, her yurtta, her hastanede, her kurumda, sokağa çıkma yasaklarıyla, yüz binlerce insanın peşinen açlığa, susuzluğa mahkum edilmesinde, savaşa sürüklenen yoksul çocuklarının çaresizliklerinde, bir arada yaşama umudunun geçen her gün, her saat zedelendiği, yüreğimiz ağzımızda, kulağımız gelecek acı haberleri beklerken endişelerimiz artıyor."

Öğretmenler daha sonra hep bir ağızdan "kimsenin ölmesini istemiyoruz', "barış istiyoruz', "barışın tarafındayız', "savaş son bulsun, öldürülen bizim çocuklarımız', "görevimiz insanların ölmesine seyirci kalmak değil, yaşatmak" ve "yaşasın halkların kardeşliği" diyerek slogan attı.

Öğretmenler, basın açıklaması sonrası meydandan olaysız bir şekilde dağıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim