• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Eğitim Sen: Eğitim öğretim yılı şimdiden ‘kayıp yıl’ olarak tarihe geçti

Eğitim Sen: Eğitim öğretim yılı şimdiden ‘kayıp yıl’ olarak tarihe geçti
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı önünde Cizre ve Silopi'de yaşanan çatışmalı durum ile MEB'in aldığı...

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı önünde Cizre ve Silopi'de yaşanan çatışmalı durum ile MEB'in aldığı hizmet içi eğitim kararı hakkında basın açıklaması yaptı.

Eğitim Sen üyeleri başta Cizre ve Silopi olmak üzere çatışmaların yoğunlaştığı, sokağa çıkma yasakları üzerinden fiilen OHAL uygulamalarının yaşandığı bölgelerde 2015-2016 eğitim öğretim yılı şimdiden "kayıp yıl" olarak tarihe geçtiğini vurguladı.

MEB önünde saat 14.00 sıralarında toplanan bir grup, aylardır bölgede fiilen olağanüstü hal (OHAL) koşulları yaşandığı, halkın can ve mal güvenliği açıkça tehdit edildiğine dikkat çekti. Yapılan basın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi: "13 Aralık Pazar günü Şırnak'ın Cizre ve Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından öğretmenlere gönderilen telefon mesajı ile adeta "Kentleri boşaltın, operasyon yapılacak!" mesajı verilmiştir. Gerekçe olarak ise "hizmet için eğitim semineri" gibi inandırıcılıktan uzak bir bahane sunulup Türkiye kamuoyu açıkça yanıltılmaya çalışılmıştır. MEB'in eğitim öğretim döneminin ortasında aldığı "hizmet için eğitim" kararının hemen arkasından her iki ilçede de sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi, MEB'in iktidarın savaş politikalarına destek vermesi anlamına geldiği açıktır."

'ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİN CAN GÜVENLİĞİ TEHDİT ALTINDA'

Öğretmenlerin, öğrencileriyle en çok bir arada olması gereken böylesine hassas bir dönemde böyle bir kararın alınmış olması dikkat çekici olduğuna işaret edilerek, şöyle denildi: MEB, öğretmenleri öğrencilerinden ve okullarından ayırarak, üstelik öğrencilerin öğretmenlerine en çok ihtiyaçları olduğu bir dönemde okulları boşaltarak, öğrencilerin tarif edilemez büyüklükte psikolojik yıkımlar yaşamasına zemin hazırlamıştır. Çocukların okullarından ve öğretmenlerinden uzaklaştırılmaları, öğrencilerin karşı karşıya kaldığı travmayı ve yaşanan sorunları çözmek bir yana daha da arttırmayı hedeflemektedir. Türkiye tarihinin en karanlık yılları olan 90'lı yıllarda bile böylesine büyük bir baskı ve şiddet ortamı yaşanmamışken, sokağa çıkma yasaklarının sürekli uzatılıp çatışma ortamının ısrarla ve inatla sürdürülmesi, özellikle okul çağındaki çocuklar, aileleri ve öğretmenler açısından telafisi mümkün olmayan sorunların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Binlerce öğretmenin, on binlerce öğrencinin geleceğe ilişkin umutlarını, hayallerini ve yaşama sevinçlerini silah ve bomba sesleri ile paramparça etmeye kimsenin hakkı yoktur."

'ÇOCUKLAR, EVLERİNDE MASALARIN ALTINDA SAKLANIYOR'

Açıklamada, Cizre ve köylerinde 1 bin 298 öğretmen görev yaparken, 43 bin 127 öğrencinin 104 okulda eğitim görmesi gerekirken, eğitime fiilen hem de süresiz olarak ara verildiği, okulda öğretmenleri ve arkadaşları ile olması gereken çocukların, evlerinde masaların altında saklanarak, çatışma seslerinin sona ermesini beklediklerine dikkat çekildi.

Aynı durumun bin 873 öğretmenin görev yaptığı Silopi ilçesi için de geçerli olduğu kaydedilerek, "Silopi'de 68 okulda 40 bini aşkın öğrenci eğitim görürken, MEB'in "3 gün" olarak belirttiği "hizmet içi eğitim" kandırmacasının neden çıkarıldığı kısa süre içinde anlaşılmıştır. MEB'in görevi, aldığı kararlarla iktidarın savaş politikalarına onay vermek, öğrenci ve öğretmenlerin can güvenliğini tehlikeye atmak değil, yaşanan şiddet ortamının sona erdirilmesi için adım atmak, eğitim öğretimin sağlıklı koşullarda yapılması için harekete geçmektir." ifadeleri kullanıldı.

Eğitim Sen: Eğitim öğretim yılı şimdiden ‘kayıp yıl’ olarak tarihe geçti

Eğitim Sen: Eğitim öğretim yılı şimdiden ‘kayıp yıl’ olarak tarihe geçti

Eğitim Sen: Eğitim öğretim yılı şimdiden ‘kayıp yıl’ olarak tarihe geçti

Eğitim Sen: Eğitim öğretim yılı şimdiden ‘kayıp yıl’ olarak tarihe geçti

Eğitim Sen: Eğitim öğretim yılı şimdiden ‘kayıp yıl’ olarak tarihe geçti

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim