• BIST 9885.87
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Eğitim Semineri Düzenlendi

Eğitim Semineri Düzenlendi
Yeşilyurt Belediyesi, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve AK Parti Yeşilyurt Kadın Kolları Başkanlığının organizasyonuyla "KETEM Meme Kanseri Taramaları-Çocuk...

Yeşilyurt Belediyesi, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve AK Parti Yeşilyurt Kadın Kolları Başkanlığının organizasyonuyla "KETEM Meme Kanseri Taramaları-Çocuk İhmali ve İstismarını Önleme" konulu seminer düzenlendi.

Yeşilyurt Belediyesi, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve AK Parti Yeşilyurt Kadın Kolları Başkanlığı tarafından ortaklaşa yapılan organizasyonla Çırmıktı Yeşilkonak Eğitim Merkezi'nde meme kanseri ve çocuk istismarında farkındalık oluşturmak amacıyla "KETEM Meme Kanseri Taramaları- Çocuk İhmali ve İstismarını Önleme" konulu eğitim semineri düzenlendi. Seminere Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Yeşilyurt Kadın Kolları Başkanı Serap Alagöz, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Şube Müdürü Dr. Selma Aydın Felek, KETEM yetkilileri ve kadınlar katıldı. Seminerde konuşan Polat, eğitimli, donanımlı ve bilgili bir toplum oluşturmak için çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Polat, "Bilgi ve eğitim toplumların vazgeçilmez bir parçasıdır, özellikle hayatımıza yön veren kadınların her türlü konuda bilgi sahibi olmaları için bu tip eğitim seminerlerinin önemi büyüktür. Biz toplum olarak bilgi hazinesine sahip olursak, kadınlarımız ve çocuklarımız yeterli bilgiye sahip olursa, bilgide fakirleşmezsek sırtımız asla yere gelmez. Bilgiden, ilimden ve fenden asla uzaklaşmayalım. Eğitim düzeyi yüksek, bilgili bir nesil oluşturmak için anne ve babalara büyük görevler düşüyor. Biz eğitimden uzak durursak çocuklarımızda yeterli eğitim ve bilgiye ulaşamazlar. Bilgi, tembellik ve ihmalkarlığı asla kabul etmez. Son nefesimizi verene kadar ilimden uzak durmamamız gerekiyor. Televizyon ve magazin dünyasına dalmadan, hem kendimiz okuyalım hem de çocuklarımıza yeni bilgiler öğretelim. Hayatımıza yön ve şekil veren kadınlarımızın üzerindeki sorumluluk çok büyüktür. Bugün düzenlenen eğitim seminerinin öncelikli amacı kadınlarımızın yeterli bilgiye sahip olmalarıdır. Kadınlarımızın ve çocuklarımızın bilinçlenmesi için üzerimize ne düşüyorsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Başarımızın ve zaferimizin temeli evde olacak" şeklinde konuştu. AK Parti Yeşilyurt Kadın Kolları Başkanı Serap Alagöz ise vatandaşların yararına olabilecek tüm etkinliklerde yer aldıklarını ifade etti. İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener ise kırsal yerleşim alanları başta olmak üzere mahalle ve sokaklarda bilgilendirme faaliyetlerine devam ettiklerini aktardı. Şener, "Bugünkü eğitim seminerine katılan kadınlarımızın öğrendiklerini çevrelerinde bulunan herkesle paylaşmalarını önemle rica ediyorum. Çünkü bu programların temel amacı toplumun tüm kesimlerinin sağlıklı bir hayata sahip olması içindir. Meme kanserinden dolayı genç yaşta hayatını kaybeden kadınlarımız mevcut. Geriye yetim çocuklar ve dul eşler kalıyor, dramatik sonuçlar da peşinden geliyor. Dağılan ailelere şahit oluyoruz. Başımıza böyle kötü hadiselerin gelmemesi için eğitim programları büyük önem taşımaktadır, hem kendimiz hem de çevremizin sağlığı için KETEM'in meme kanseri taramalarına destek verelim" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Sosyolog Meltem Seven ile KETEM Sorumlularından Dr. Seda Kutsal Çelik ve Dr. Azra Yıldırım tarafından kadınlara "KETEM Meme Kanseri Taramaları, Tarama TIR'ı- Çocuk İhmali ve İstismarını Önleme" konularında eğitimler verildi.

Eğitim Semineri Düzenlendi

Eğitim Semineri Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim