• BIST 9873.15
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Eğitim İş Sendikasından Zonguldak Milletvekillerine Faks

Eğitim İş Sendikasından Zonguldak Milletvekillerine Faks
Zonguldak Birleşik Kamu İş ve Eğitim İş Başkanlığına bağlı üyeler tarafından eğitim çalışanlarının, öğretmenlerin 3600 ek gösterge talebi...

Zonguldak Birleşik Kamu İş ve Eğitim İş Başkanlığına bağlı üyeler tarafından eğitim çalışanlarının, öğretmenlerin 3600 ek gösterge talebi nedeniyle PTT'dan Zonguldak Milletvekillerine faks eylemi gerçekleştirildi.

Zonguldak Birleşik Kamu İş ve Eğitim İş Başkanı Metin Kahveci, PTT'den milletvekillerine yapılan faks eyleminin ardından PTT binası önünde basın açıklaması düzenlendi. Eğitim-öğretim sürecinin doğru yönetilmesi ve sürdürülebilmesi sosyal ve ekonomik yaşamın gelişmesine büyük bir katkı sağlayacağını belirterek "Başarılı bir eğitim sisteminin yolu demokratik ve bilimsel bir programla birlikte, motivasyonu yüksek mesleğinden elde ettiği gelirin yeterli olduğunu düşünen eğitim çalışanlarının varlığından geçmektedir. Ancak ülkemizde eğitim alanında çalışanların, OECD ülkelerindeki eğitim çalışanlarına göre oldukça fazla çalışmalarına rağmen onların dörtte bir oranında ücret aldıkları bilinmektedir. Eğitim çalışanlarımızın büyük çoğunluğu mesleğinden elde ettiği gelirin yetersiz olduğunu, buna bağlı olarak toplumdaki saygınlığının ve meslek verimliliğinin azaldığını düşünmektedir. Eğitim alanında yaşanan sorunların önemli nedenlerinden birisinin öğretmenlerin ekonomik durumlarındaki yetersizlik olduğu görülmektedir. Devlet memurlarının hizmet sınıfları, görev türleri ve aylık aldıkları dereceler itibarıyla belirlenmiş olan ek gösterge rakamları, memurların aylık ücretlerini etkilediği gibi, asıl etkisini emekli aylığı ve emekli ikramiyesinden geçmektedir. Belirtilen ek gösterge talebimi ilimiz milletvekili olarak dikkate alacağınızı, partinizin bu konuda yapılacak yeni düzenlemeyi TBMM Genel Kuruluna getireceğini umut ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum" dedi.

Eğitim İş Sendikasından Zonguldak Milletvekillerine Faks

Eğitim İş Sendikasından Zonguldak Milletvekillerine Faks

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim