• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Eğitim-iş Eskişehir Şube Başkanı Ebru Sungar:

Eğitim-iş Eskişehir Şube Başkanı Ebru Sungar:
Eğitim-İş Eskişehir Şube Başkanı Ebru Sungar, eğitim-öğretim yılının birinci dönemini değerlendirerek, siyasi iktidarın 2002'den bu yana uyguladığı...

Eğitim-İş Eskişehir Şube Başkanı Ebru Sungar, eğitim-öğretim yılının birinci dönemini değerlendirerek, siyasi iktidarın 2002'den bu yana uyguladığı eğitimi ticarileştirme ve gericileştirme uygulamalarını arttırarak devam ettirdiğini öne sürdü.

Ebru Sungar, devlet okullarında eğitimin niteliğinin bilinçli olarak düşürüldüğünü, özel öğretimi özendirmek için özel okulların doğrudan kamu kaynaklarıyla desteklendiğini ifade etti. Sungar, "Kamusal eğitime ve okullara yeterli bütçe ayrılması ile ilgili talepler gündeme geldiğinde "kaynak yok" bahanesini ileri süren siyasi iktidar adeta halkımızla alay etmektedir" dedi.

Harf devrimine karşı Arapça'nın dayatıldığını, TEOG'da Bakanlığın hatalarının bedelinin yine öğrencilere ödetildiğini, öğretmen açığı sorunun devam ettiğini öne süren Sungar, şöyle devam etti:

"Okul müdürü, müdür yardımcısı olmanın tek şartı iktidarın arka bahçesi sendikaya üye olmaktan geçmektedir. Eğitim sisteminin karşı karşıya kaldığı sorunlar, 4+4+4 eğitim sisteminin uygulamaya konulmasının ardından bugün içinden çıkılamaz hale getirilmiştir. Eğitim sorunlar yumağı haline gelmiş, bakanlığın ayağına dolanmıştır. Eğitimin niteliğini yükseltmek ve çocukları özgür, akılcı ve sorgulayan bireyler olarak yetiştirilmesi için en küçük bir adım atmayan siyasi iktidar ve MEB eğitim sistemini kendi ideolojileri imle dinin ve tek bir mezhebin kurallarına göre biçimlendirmeye devam etmiştir. Değerler eğitimi adı altında okullarımız adeta cemaat ve tarikatlara teslim edilmiş Bakanlık, cemaatlerle işbirliği içinde projeler üretmeye başlamış, cami imamları okullarda yaşam koçluğuna başlamıştır. Eğitim İş olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bilimsel, laik ve demokratik eğitim mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim