• BIST 9881.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Eğitim Bir Sen’den Birlik Ve Beraberlik Yemeği

Eğitim Bir Sen’den Birlik Ve Beraberlik Yemeği
Eğitim Bir Sen Kocaeli 2 No'lu Şube Başkanlığı tarafından birlik ve beraberlik yemeği gerçekleştirildi.

Eğitim Bir Sen Kocaeli 2 No'lu Şube Başkanlığı tarafından birlik ve beraberlik yemeği gerçekleştirildi.

Eğitim Bir Sen Kocaeli Şube Başkanlığı tarafından Antikkapı Restoran'da gerçekleştirilen yemeğe Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Latif Selvi,Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Memur Sen Kocaeli Konfederasyon Başkanı Mehmet Akkuş, Eğitim Bir Sen Kocaeli 2 No'lu Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abdülvahap Akıncı ve çok sayıda Eğitim Bir Sen üyesi katıldı. Programda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Latif Selvi, "Yeni dönemde güçlü bir ülke olacaksınız. Bu süreci doğru okuyup gerekli hamleleri yapabilmeniz gerekiyor. Bunun gerçekleşmesi de ülkedeki insanların huzur ve güvenliğini temin edebilmeye bağlıdır. Eğitim hayatı söz konusu olduğunda bunun merkezinde üniversiteler vardır. Bunun için de ülkemizin entelektüel kitlesi ülkenin gelişmesi adına en büyük katkıyı verecek yapılanmadır" dedi.

Eğitim Bir Sen Kocaeli 2 No'lu Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abdülvahap Akıncı ise, "Bizler 2 No'lu Şube yönetimi olarak, üyelerimizden almış olduğumuz güç ve destekle, kurucu başkanımız merhum Mehmet Akif İnan ve arkadaşlarının açmış olduğu kutlu yolda yürümenin vermiş olduğu kıvanç ve onurun yanı sıra, sorumluluk bilinci ile yolumuza devam etmekteyiz. 26 Aralık 2015'te 1. Genel Kurulu'nu yapan 2 No'lu Şubemiz kısa zamanda büyük bir teveccüh ile karşılanmıştır. Personelin birikmiş ve göz ardı edilmiş sorunlarının ve taleplerinin yanı sıra Kocaeli'deki tek üniversite şubesi olması ve iyi niyetle gece gündüz çalışan bir ekibe sahip olması yeni kurulmuş olan şubemize yoğun ilgiyi beraberinde getirmiştir" diye konuştu.

Akıncı'nın ardından konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Kendimi hala öğretmen olarak görüyorum. 30 yıldır belediyedeyim. Ama mesleğimize her zaman öğretmen olarak yazarım. Eğitimsiz biz adam olamayız. Eğitimsiz kalkınamayıp gelişemeyiz. Başımıza ne geliyorsa eğitimsizlikten geliyor. Eğitimin aynı değerleri, inancı, aynı bakışı aynı gönlü taşıyanların teşkilatlanması önemlidir. Sendikacılık sadece ücret değil, çalıştığımız ortamın huzuru, oradaki kardeşlik, gördüğümüz değer de önemlidir. 64 yaşındayım. Pek çok ortama toplantılarda pek çok insandan güzel şeyler öğreniyorum. Hala öğrenmeye devam ediyorum. Öğrenmenin yaşı da makamı da yoktur. Arı gibi her çiçekten balımızı alacağız" dedi.

Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Latif Selvi ise, "Devlet örgütü kendi yapısı içerisinde zaten organize bir yapıdır. Bu ifade ettiğimiz şeyler günümüz toplumunda sizin söyleyecek bir sözünüz varsa örgütlü olmanız gerektiğini ortaya koymaktadır. Fikrinizin hayatiye kazanmasını istiyorsanız öğütlü bir yapıta kavuşmanız lazım. Kamuda örgütlülüğü itibariyle değerlendirecek olursak, bütün hizmet kollarında etkili olan dünyanın hiçbir yerinde başka bir sendika yoktur. Bu yüzden Memur Sen 11 çalışma kolunun hepsinde yetkiye ulaşmış ve Türkiye'nin en önemli sesi haline gelmiştir" dedi.

Selvi, "Kısa bir sürede yaptığı hamleler ile Kocaeli Üniversite şubenizin yetkiye ulaşmasından dolayı yönetim kuruluna ve siz destek veren kardeşlerimize başarılar diliyorum. Unutmayalım ki dünyada var olan nimetler insanlığın tamamına yetecek şekildedir. Bilinmelidir ki, ülkemizde maddi anlamda herhangi bir gelişme oluyorsa o gelişmeyi emin elden ana kadroların da hak ettiği payı alması gerekiyor. Bunun için de Kamu Sendikacılığı en önemli unsuru oluşturmaktadır. Bu yüzden Memur Sen olarak çalışanların beklentisini boşa çıkarmamalı ve hep birlikte çalışarak toplu sözleşme masasına güçlü oturmalıyız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim