• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Eğitim Bir-sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan:

Eğitim Bir-sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan:
Eğitim Bir-Sen Kayseri Şubesinin Ocak ayı İl Divan toplantısında konuşan başkan Aydın Kalkan, "Yeni ve milli anayasa yürürlüğe girinceye kadar sahada...

Eğitim Bir-Sen Kayseri Şubesinin Ocak ayı İl Divan toplantısında konuşan başkan Aydın Kalkan, "Yeni ve milli anayasa yürürlüğe girinceye kadar sahada olacağız ve sahada kalacağız" dedi.

Yeni anayasa için güç birliği sürecinin başladığını belirten Aydın Kalkan, "Bugün Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen olarak, mevcut anayasa için milletin otuz yıldır söylediğini daha gür bir sesle söylüyoruz: Artık yeter! Yeni anayasa yapım sürecini başlatmanın, yeniden büyük Türkiye sürecinde hızla yol almanın derdindeyiz. "Biz uzlaşmalıyız" çaresizliğinden kurtulmak için bu defa hep birlikte irademizi birleştiriyoruz. Yeniyi konuşurken kırmızı çizgiler, ideolojik refleksler, ilkeler üzerinden hayır, olmaz cevabı üretmek yerine ortak değerler, evrensel ilkeler, temel hak ve özgürlükler, insan ve onuru üzerinden evet, olabilir uzlaşması hedefliyoruz" diye konuştu.

Milleti yok sayan anayasayla sosyal devletin inşa edilemeyeceğini dile getiren Kalkan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "1960 darbesini yapanların bir yılda, 1980 darbesini yapanların iki yılda vesayeti demokrasiyle makyajlayan, kendilerini de kollayan bir Anayasa yapmışlardır. Darbeciler iki yılda anaysa yaptı. Biz otuz yıldır istediğimiz halde yeni anayasa yapamıyoruz. Oysa onlar irademizi bir günde çaldılar. Güçlü Türkiye'yi mevcut anayasayla kurabileceğimize herhalde kimse ihtimal vermiyor. Yeni anayasanın, Türkiye Anayasa Platformu sayesinde millet tarafından yazılacaktır. Hem millet hem de milletin emrine giren devlet önüne konulan barikatların hızını kesmek için kazılan çukurların farkındadır. Barikatları yıkmak, çukurları kapatmak için iradesini ortaya koymaktan çekinmeyen millet, artık yeni dönemin hakim öznesi olduğunu vurgulamaktadır. Yeni ve milli anayasa yürürlüğe girinceye kadar sahada olacağız ve sahada kalacağız. Devleti oluşturan erklerin kapışma zemini, birbirine yönelik gövde gösterisi yetkisi olarak görülen sorunlu ve sorumsuz kuvvetler ayrılığı tasarımından kurtulmalıyız. Bu noktada yürütme erkinin şekli kurgusuna yönelik hükümet modeli tartışması yapmaktan, yeni anaysa sürecinde hükümet modeli önerisi geliştirmekten de kaçınmamalıyız."

Kalkan ayrıca, "114 tur seçim yapmasına rağmen cumhurbaşkanı seçemeyen TBMM'yi hala unutmuş değiliz. 11. Cumhurbaşkanı seçim sürecini engellemek için anayasa mahkemesi eliyle üretilen 367 garabeti hafızalarımızda duruyor. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine tepki gösterenleri bunu risk olarak görenleri hatırlayın. Sonuç olarak 12. Cumhurbaşkanımız doğrudan halk tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı oldu ve hiçbir sorun yaşanmadı" ifadelerini kullandı.

Eğitim Bir-sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan:

Eğitim Bir-sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan:

Eğitim Bir-sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan:

Eğitim Bir-sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim