• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

Eğitim Bir-sen Afyonkarahisar Şubesi Kadınlar Komisyonundan Kılıçdaroğlu’na Tepki:

Eğitim Bir-sen Afyonkarahisar Şubesi Kadınlar Komisyonundan Kılıçdaroğlu’na Tepki:
Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Şubesi Kadınlar Komisyonu Başkanı Esra Karakaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu,...

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Şubesi Kadınlar Komisyonu Başkanı Esra Karakaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, Bakan Sema Ramazanoğlu hakkında söylediği sözlerden dolayı kınadıklarını belirtti.

Karakaş kadın üyelerle birlikte yaptığı basın açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında söylediği çirkin sözlerinden derin üzüntü duyduklarını kaydetti. Karakaş konu ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ne evrensel değerlere, ne geleneklerimize ne de inançlarımıza uymayan açıklamasını Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar kadınlar komisyonu olarak kınıyoruz. Kadınlar toplumun temel taşıdır. Kılıçdaroğlu yaptığı bu açıklamayla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na sözlü ve psikolojik tacizde bulunmuştur. Hem bakana hem de onun şahsında tüm kadınlara cinsiyet ayrımcılığında bulunmuş, kadını çirkin çağrışımlarla aşağılamış, değersizleştirmiş, hakaret etmiş ve nefret suçu işlemiştir. Aynı zamanda adı geçen bakanın ailesine de hakaret etmiştir. İnsan hakları ihlali yapmıştır. Ana muhalefet partisinin genel başkanı siyaseten hamle yapmaya, güç kazanmaya çalışırken aslında siyaseti çirkinleştirmiştir. Kaliteli bir muhalefet yapması gerekirken, siyaseti aşağılara taşımıştır. Ekonomik, siyasi ve toplumsal hayatta var olması gereken ve bunun için çaba sarf edilen kadını erkek egemen bir dilin hakim olduğu siyaset sahnesinde iğrenç bir şekilde ayrımcılığa tabi tutmuştur. Grup toplantısında bu iğrenç konuşmayı alkışları ile onaylayanları, basın açıklaması ile Kılıçdaroğlu'na destek veren CHP'li kadın Milletvekillerini, Kılıçdaroğlu'nu şiddetle kınıyoruz. Türk siyaset tarihinde kara bir leke olan bu açıklamadan dolayı Kılıçdaroğlu'nun sayın bakandan ve tüm kadınlardan özür dilemesini istiyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim