• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 12 °C

Ege Üniversitesi çalışanları kreş zammını protesto etti

Ege Üniversitesi çalışanları kreş zammını protesto etti
Ege Üniversitesi (EÜ)'ndeki kreş ve anaokulunun fiyatarına yapılan yüzde 40 ile 60 oranındaki zamlar protesto edildi.

Ege Üniversitesi (EÜ)'ndeki kreş ve anaokulunun fiyatarına yapılan yüzde 40 ile 60 oranındaki zamlar protesto edildi. EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliği önünde basın açıklaması yapan çalışanlar, yönetim tarafından kendilerine gönderilen ödeme belgelerini yaktı.

Türk Sağlık-Sen İzmir Üniversiteler Şubesi, Genel Sağlık-İş ve SES, daha önce de zamların kabul edilemez olduğunu belirterek, yönetimle görüşme talebinde bulunmuştu. Talepleri cevapsız kalan sendikalar, velilere gönderilen ödeme belgeleri üzerine başhekimlik önünde bir basın açıklaması yaparak belgeleri yaktı. Velilerin de katıldığı protestolu basın açıklamasında, "Kreş zamları geri alınsın" sloganı atıldı.

Türk Sağlık-Sen İzmir Üniversiteler Şubesi Başkanı Yasemin Zengin, yönetim tarafından velilere gönderilen belgeyi okudu. Belgede, ödeme yapılmadığı takdirde öğrencinin kaydının silineceği ve hukuki yollara başvurulacağı ibaresinin yer aldığını aktaran Zengin, kreş ve anaokulu gibi bir sosyal hak için yapılan bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini söyledi. SES Ege Üniversitesi Hastanesi İşyeri Temsilcisi Fahri Demirci ise daha iyi ve nitelikli bir eğitim için mücadeleye devam edeceklerini belirterek, "Her birimiz yıllardır bu kuruma hizmet eden çalışanlarız. "Çocuklarınızı kapının önüne koyarız." şeklinde yapılan bu tehdidi asla affetmeyeceğiz. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz." dedi. Genel Sağlık-İş İzmir Şubesi Sekreteri Kaan Kabasakal da bu zamların çalışan ebeveynler için büyük bir yıkım olduğunu savunarak, "Gerçekte ücretsiz sunulması gereken bir sosyal hak olan kreş ve anaokulu hizmeti için bizim talebimiz, yapılan zam oranlarının kabul edilebilir seviyeye çekilmesidir. Amacımız, resmî yollardan ve makamda görüşme istediğimiz rektörlüğün, görüşmelere olur vermesiydi ancak rektörlük bize, tehditvari bir yazışmayla cevap verdi. Bizler her zaman diyaloğa açık olduğumuzu belirttik. Onlara buradan sesleniyoruz, kimse çocuklarımızın süt parasına göz dikmesin. Bu çocukları arkadaşlarından koparacak kadar vicdansız mısınız?" şeklinde konuştu. Hukuku sürecin işlediğini hatırlatan Kabasakal, mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Basın açıklamasının ardından veliler, yönetim tarafından kendilerine gönderilen belgeleri yakarak, zamları alkış ve ıslıklarla protesto etti.Cihan

Ege Üniversitesi çalışanları kreş zammını protesto etti

Ege Üniversitesi çalışanları kreş zammını protesto etti

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim