• BIST 9888.54
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Efteni Doğal Yaşam Parkı Öneri Projesi Valiye Anlatıldı

Efteni Doğal Yaşam Parkı Öneri Projesi Valiye Anlatıldı
Düzce turizmine Efteni Gölünün kazandırılması noktasında hazırlanan Efteni Doğal Yaşam Parkı Öneri Projesi Vali Ali Fidan'a tanıtıldı.

Düzce turizmine Efteni Gölünün kazandırılması noktasında hazırlanan Efteni Doğal Yaşam Parkı Öneri Projesi Vali Ali Fidan'a tanıtıldı. Projede, gölde kano gezilerinden dev kuş kafeslerine, doğa müzesinden eğitim alanlarına kadar birçok çalışma yapılacak.

Efteni yaban hayatı koruma alanında hayvanlar için yem bırakan Vali Ali Fidan'a, Efteni Doğal Yaşam Parkı Öneri Projesi tanıtıldı. 1 Kasım genel seçimleri öncesi Düzce Milletvekili Faruk Özlü'nün de açıkladığı Efteni Doğal Hayat Parkı Projesi hayata geçirilmeye hazırlanıyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Düzce Şube Müdürü Sezgin Akay Efteni Doğal Yaşam Parkı Öneri Projesi hakkında Vali Fidan'a detaylı bilgi verdi. Efteni Gölünün su sporları yapmaya konum olarak çok müsait olduğunu belirten Akay, gölde kano ve kayık gezileri yapılabileceğini ifade etti.

Akay, "Piknik yapıyorlar, piknikten sonra ailelerin katılabileceği atraksiyonlar lazım. Efteni konum olarak buna müsait. Çok bakir ve sahanın tamamının kullanılabilir özelliği var. İnsanlar kano ve kayıklarla saha içerisinde gezebilecekler. Hatta olta balıkçılığı da yapabilecekler. Ayrıca açık bir hayvanat bahçesi planladık. Rehabilitasyonunu yaptığımız hayvanların burada kayıkla kanoyla gezerken doğal yaşam alanında izlenebileceklerini düşünüyoruz. Çocuklar için eğitim alanları oluşturacağız" dedi.

Literatürde 70, müdürlüğün belirlemelerine göre 140 kuş çeşidi bulunduğunu söyleyen Akay, proje kapsamında bu kuşlardan bir kısmının dev kafeslerde sergileneceğini söyledi.

Efteni Doğal Yaşam Parkı Öneri Projesinin Projelendirme bedeli ödeneğinin hazır olduğunu söyleyen Akay, projedeki detayların tamamlanmasının ardından kesinlik kazanacağını bildirdi.

Ziyaretçi tanıtım merkezi, Doğa Müzesi, Eğitim salonları, kafeterya ve Doğal yaşam okulu gibi üniteleri içeren projeyi beğenen Vali Ali Fidan, Düzce'de turizm çeşitliliğinin uygulanması gerektiğini belirtti, böyle projelerin Düzce için zenginlik olduğunu ifade etti.

Efteni Doğal Yaşam Parkı Öneri Projesi Valiye Anlatıldı

Efteni Doğal Yaşam Parkı Öneri Projesi Valiye Anlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim