• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Efsane Muhabir Saadettin Teksoy şimdi nerede?

Efsane Muhabir Saadettin Teksoy şimdi nerede?
Ben Saadettin Teksoy" sözü ve parmağıyla ünlenen araştırmacı gazeteci Saadettin Teksoy şimdilerde ne yapıyor? Merak ettiniz mi?

Camel montuyla piramite girdikten sonra "sayin seyirciler burasi inanilmaz sicak" diyebilecek kadar enteresan kimlige sahip canavar uzmanı arastirmaci gazeteci, yazar, macera adami, unlu gezgin, kutupta namaz kilan mucahit, ozel turla jesif yapan kasif.

Tussaud müzesine gidip arnold'ın mumyasına "aman buralarda sakata gelme" demiş insan... siyah kirmizi yakali vampir kiyafetiyle romanya'da vampirlerle ilgili bir arastirma yapiyordu. Yokluğunu çok aradığımız, özlediğimiz, tekrar parmağını bizlere uzatsa dediğimiz yurdumun el değmemiş topraklarından kopup gelmiş yüce varlık.

Sarı montu, her programda gözümüze soktuğu parmağı ve hemen arkasından gelen beenn saadetttin teksooyy lafıyla, bir dönemin fenomenidir.

Özellikle yamyamların arasına girip röportaj yaparken hocam sakata gelmeyelim lafı unutulmaz anlar arasına girmiştir.Vefa Lisesi'nden mezun oldu. Gazeteciliğe, 1972 yılında Haftasonu gazetesinde magazin muhabiri olarak başladı. 2 yıl sonra aynı grubun lokomotif yayın organı Hürriyet'e geçti. Irak-İran Savaşı'nı her iki cepheden izledi. Bağdat'ta İran savaş uçaklarının bombaladığı petrol rafinerisinde sırtından yaralandı.

1980 yılında Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin ile görüşen ilk gazeteci oldu. Hürriyet gazetesinin haber merkezinde 16 yıl süreyle savaş, özel haber ve polis muhabiri olarak görev yaptı. Çok sayıda yazı dizisi hazırladı. 1990 yılında televizyon haberciliğine atıldı ve Uğur Dündar'ın yapımcılığındaki Hodri Meydan programında özel haber muhabiri olarak çalıştı.

İngilizce ve Arapça bilen Teksoy 1992 yılında Hürriyet Gazetesi'nden emekli oldu. 1992 yılında, Star TV haber merkezine transfer oldu. Bu bölümde 2 yıl süreyle, özel haber muhabirliği yaptıktan sonra, 1994'te kendisini ülke çapında ünlü bir TV yapımcısına dönüştüren Teksoy Görevde programını hazırlamaya başladı.

Yurt içinden ve dışından ilginç, sıradışı ve gizemli kişileri ya da mekânları kendine özgü sunumuyla izleyicilere tanıttığı bu program, Star TV'de kesintisiz olarak 5 yıl boyunca yayınlandı. Yayınlanan her programı izlenme rekorları kırdı.

Ekip çalışması şeklinde gerçekleşen televiyon haber programcılığında, Türk medyasının oldukça deneyimli isimlerinden biri olan, Sadettin Teksoy bugüne kadar, Ali Murat Güven, Cem Sertesen, Tamer Türedi, Cengiz İzgi, Yasemin Yalçın Bozkurt ve Fatih Polat gibi genç kuşak gazetecilerle birlikte çalışmış ve bu isimler, sonraki meslek yaşamlarında gerek yazılı basın gerekse televizyonlarda sıradışı projelere imza atmıştır. Teksoy Yapım şirketinin sahibi Sadettin Teksoy halen iddialı dizi, program ve yarışma programları yapmaktadır.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim