• BIST 9878.43
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Edremit Belediyesi, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yerel TV binasını mühürledi

Edremit Belediyesi, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yerel TV binasını mühürledi
Balıkesir'in Edremit ilçesinde 1,5 yıldır uydudan yayın yapan Egetürk TV, bina ve işletme ruhsatında problem olduğu gerekçesiyle Edremit Belediyesi tarafından...

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 1,5 yıldır uydudan yayın yapan Egetürk TV, bina ve işletme ruhsatında problem olduğu gerekçesiyle Edremit Belediyesi tarafından mühürlendi. Egetürk TV Yönetim Kurulu Başkanı Necati Saruhan, "Özgür basın demekle basın özgür olmaz, biz Atatükçüyüz" demekle herkes Atatürkçü de olmaz" diye konuştu. Edremit Belediyesi Ruhsat Müdürlüğü ise konuyla ilgili gelen şikâyetler üzerine inceleme yapıldığını belirterek, "Bina ruhsatında sıkıntı var, biz prosedürü uyguladık" açıklamasında bulundu.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 1,5 yıldır uydudan yayın yapan Egetürk TV, bina ve işletme ruhsatında problem olduğu gerekçesiyle CHP'li Edremit Belediyesi tarafından mühürlendi. Edremit Belediyesi, iş yeri açma ruhsatıyla ilgili sorun olduğu gerekçesiyle Güre Mahallesi E-87 karayolunda yer alan Egetürk TV'nin yayın merkezinin bulunduğu tek katlı binanın mühürlenmesine karar verdi. Televizyon çalışanları, yayın odası ile stüdyolarına erişemedikleri için binanın giriş kısmına yerleştirdikleri masaların üzerindeki bilgisayarlardan yayın akışını sağlamaya çalıştı. Duruma tepki gösteren Egetürk TV Yönetim Kurulu Başkanı Necati Saruhan, "Özgür basın demekle basın özgür olmaz, biz Atatükçüyüz" demekle herkes Atatürkçü de olmaz" diye konuştu. Başkan Necati Saruhan, "Bu mühürün gerekçesi, bizim sözde belediyeye borcumuz varmış, Belediye o yüzden bize ruhsat vermiyormuş. Borç dedikleri şey, bundan 5-6 sene önceye dayalı olan Aqua Park'ın belediye tarafından mühürlendiği ve sözleşmesinin iptal edildiği dönemleri hariç, kira alacağıyla ilgili bir borç. Bizim asla böyle borcumuz yok, bir de borcumuz olsa, borcun çözümü bir televizyon kanalını kapatmak, susturmak olamaz. Devletin icra daireleri var, verirsiniz icraya, alacağınız varsa alırsınız, yani televizyonun mühürlenmesinin özel bir amacı var bize göre, bu amaç, sesini susturmak istiyorlar." diye konuştu.

Edremit Belediyesi Ruhsat Müdürlüğü ise konuyla ilgili gelen şikâyetler üzerine inceleme yapıldığını belirterek, "Bina ruhsatında sıkıntı var, biz prosedürü uyguladık" açıklamasında bulundu. Basın kuruluşlarının daha özgür ve şeffaf bir şekilde asli görevlerini yerine getirebilmeleri adına her türlü desteği verdiklerini söyleyen belediye yetkilileri, "Hiçbir kuruma kanuna aykırı yaptırım uygulamamıştır." iddiasında bulundu.

Edremit Belediyesi, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yerel TV binasını mühürledi

Edremit Belediyesi, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yerel TV binasını mühürledi

Edremit Belediyesi, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yerel TV binasını mühürledi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim