• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Edirne’de HDP Binasına Silahlı Saldırı

Edirne’de HDP Binasına Silahlı Saldırı
Edirne'de, Halkların Demokratik Partisi (HDP) binasına, tabanca ile silahlı saldırıda bulunuldu.

Edirne'de, Halkların Demokratik Partisi (HDP) binasına, tabanca ile silahlı saldırıda bulunuldu. Olayda, ölen ya da yaralanan olmazken, polis ekipleri faillerin yakalanması için kent genelinde geniş çaplı inceleme başlattı.

Olay, merkeze bağlı Mithatpaşa Mahallesi Rasathane Sokak'ta bulunan HDP İl Örgütü ve Merkez İlçe Örgütü'nün bulunduğu binada meydana geldi. Edinilen bilgiye ve görgü tanıklarının ifadelerine göre, cadde üzerinde yürüyen bir kişi, silahıyla HDP İl Örgütü'nün bulunduğu katı hedef alarak, yaklaşık 9-10 el ateş etti. Olayın ardından bölgede görevli bulunan polis ekipleri ile şahıs arasında kısa süreli kovalamaca yaşandığı öğrenildi. Silahlı saldırganın bir süre sonra beyaz renkli olduğu ve içinde 2 kişi bulunduğu iddia edilen bir araca binerek, bölgeden uzaklaştığı öğrenildi. Kurşunların isabet ettiği HDP İl Örgütü binasında, olay sırasında kimsenin bulunmaması can kaybını önledi.

"CAN KAYBIMIZ YOK"

Olay yerine gelen Edirne İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, "Olayın faillerinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyoruz. Herhangi bir ölü ya da yaralı yok. İnşallah bu akşama kadar bir netice elde etmeyi tahmin ediyoruz. Bir şahsın cadde üzerinden ateş ettiğini ve olay yerine yakın bulunan görevli ekibimizle aralarında kovalamaca yaşandığını ve bir araca binerek olay yerinden kaçtığını biliyoruz" dedi.

Öte yandan, yapılan incelemeler sonucunda silahlı saldırıda bulunan şüpheli şahsın Muş doğumlu Abdullah İ. olduğu ve beyaz renkli bir jiple olay yerinden kaçtığı öğrenildi. Şüpheli şahıs ya da şahısların yakalanması için Edirne İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce, kentin giriş ve çıkış bölgelerinde kontrol noktaları oluşturulurken, İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı unsurlarca da görev alanlarında detaylı kontrol noktaları ve devriyeler yapıldığı bildirildi.

Edirne’de HDP Binasına Silahlı Saldırı

Edirne’de HDP Binasına Silahlı Saldırı

Edirne’de HDP Binasına Silahlı Saldırı

Edirne’de HDP Binasına Silahlı Saldırı

Edirne’de HDP Binasına Silahlı Saldırı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim