• BIST 9930.03
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Edirne Vergi Dairesi Başkanlığından ETSO’ya Ziyaret

Edirne Vergi Dairesi Başkanlığından ETSO’ya Ziyaret
Edirne Vergi Dairesi Başkanı Selahattin Başkal ve beraberindeki heyet, Vergi Haftası etkinlikleri dolayısıyla Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Edirne Vergi Dairesi Başkanı Selahattin Başkal ve beraberindeki heyet, Vergi Haftası etkinlikleri dolayısıyla Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Edirne Vergi Dairesi Başkanı Selahattin Başkal, Gelir İdaresi Grup Müdürü Hasan Ahmet Erdal, Kırkpınar Vergi Dairesi Müdürü Behzat Er, Arda Vergi Dairesi Müdürü Süreyya Koçaslan, Vergi ve Anlaşmalar Uygulama Müdürü İlhan Işık, İdari ve Mali İşler Müdürü Halil Kılıçaslan, İnsan Kaynakları Müdürü Halil Sarı'dan oluşan heyet, 27'nci Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında ETSO'yu ziyaret etti. Heyet, ziyaret esnasında Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ile Meclis Başkanı Mehmet Eren ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüştü.

Edirne Vergi Dairesi Müdürü Selahattin Başkal, verginin toplumun kalkınmasındaki ve ekonominin büyümesindeki rolünün toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının kamuoyuna kazandırılması amacıyla, bu yıl 27'incisi gerçekleşen Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'na ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkal, "Her yıl kutlanan Vergi Haftası dolayısıyla ilgili kurumlara yapmış olduğumuz ziyaretlere devam ediyoruz. Çalışmalarımızda mükelleflerin eğitilmesi, mükelleflerin sorumluluk ve hakları konusunda bilinçlendirilmesi konularına önem veriyoruz. Klasik yönetim anlayışının dışına çıkarak, ortaklarını dinleyerek, çözüm arayan bir kurum olduk. Ekonomik sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek bilgilendirmeler yapıyoruz" dedi.

Edirne Vergi Dairesi Başkanı Selahattin Başkal, e-tebligat konusuna da değinerek, 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren Kurumlar Vergisi mükelleflerinin tamamı ile ticari, zirai ve mesleki kazanç yönünden gerçek usulde vergiye tabi gelir vergisi mükellefleri için e-tebligat döneminin başlayacağını söyledi.

Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz Kullanma mecburiyeti ile ilgili bilgiler veren Başkal, "2014 yılı satışları veya gayrisafi iş hasılatı 1 milyon TL'yi aşan mükellefler için 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz kullanma mecburiyeti başlayacaktır. Mükelleflerimiz bizim için çok değerli. Vergi Dairsi'nin kapısı "Hak Kapısı" düsturuyla hareket ediyoruz. Kapımız her daim tüm mükelleflerimize açık" diye konuştu.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt da Vergi Dairesi Başkanı Selahattin Başkal ve beraberindeki heyetin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Vergi Dairesi Başkanı'nı Edirne'de yaptığı başarılı çalışmalarından ötürü kutladı. ETSO üyelerinin Edirne Gelir İdaresi Başkanlığı ile uyum içinde çalıştıklarının altını çizen Zıpkınkurt, verginin ekonominin büyümesi ve toplumun kalkınmasındaki rolünün önemli olduğuna değinerek: "Bu vesileyle tüm vergi daireleri çalışanlarının Vergi Haftasını kutluyor, başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum" dedi.

Edirne Vergi Dairesi Başkanlığından ETSO’ya Ziyaret

Edirne Vergi Dairesi Başkanlığından ETSO’ya Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim