• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

E-Sigara Nedir

E-Sigara Nedir
Yalancı sigara, pilli sigara ve elektronik puro isimleri ile de bilinen e-sigara, tütün ürünlerine olan bağımlılıktan kurtulmak için ya da tütün ürünlerinin verdiği zararı azaltmak için kullanılan elektronik bir cihazdır.

Yalancı sigara, pilli sigara ve elektronik puro isimleri ile de bilinen e-sigara, tütün ürünlerine olan bağımlılıktan kurtulmak için ya da tütün ürünlerinin verdiği zararı azaltmak için kullanılan elektronik bir cihazdır.

Elektronik sigara 1963 yılında icat edilmiştir. Herbert A. isminde olan bir araştırmacı 1963 tarihinde ‘’ tütün içermeyen dumansız sigara ’’ adı ile ilk kez cihazı gündeme getirmiştir. Cihaz piyasada ilk olarak 2004 tarihinde Çin’de görülmüştür. Bu tarihte sigarayı bırakmaya yardımcı olan bir yöntem olarak pazarlanmıştır. 2005 ve 2006 yılları arasında da cihaz ihracata başlanmıştır ve pek çok farklı ülkenin pazarında yer almıştır. Amerika Birleşik Devletlerinde bile elektronik sigara pazarda yer almıştır.

E-Sigara ve Kullanımın Yararları

E-sigara dumansız olan bir cihaz olmuştur. Duman yerine buhar üretmektedir. Bu da insan için zararlı olan kanserojen maddeleri içermediğini ve karbon monoksit gibi bir çok kimyasal ve zararlı maddeleri etrafa yaymadığını gösterir. Bu sayede pasif içiciler buhardan etkilenmez. Elektronik sigaranın içinde bulunan sıvı kısımda nikotin de bulunmaktadır. Ancak etrafa yayılan buhar havada asılı kalmadığı için etrafa zararlı bir madde yaymaz.

Elektronik sigara gerçek sigara gibi ateş ile yakılmaz. Kendisine ait olan bir pil vardır ve kullanımı pil ile gerçekleştirilir. Bu da yangın çıkma riski oluşturmaz.

Normal sigara kullanımı el ve dudak ile gerçekleştirilmektedir. Elektronik sigarada bu kullanımı da böyle gerçekleşir. Etrafa yaydığı buhar sayesinde de insanları normal sigara içmeye sürüklemez.

Elektronik Sigara Bölümleri

Elektronik sigara likitleri 5 farklı bölümden oluşur; püskürteç, kartuş, pil, manyetik adaptör ve sıvı kısmı. Kartuşun içinde bulunan sıvı kısmın içinde etanol, propilen glikol, tütün çiçeği, su, esans ve nikotin bulunur.

Sigara içen kişilerin günlük sigara ortalamasına göre sıvı kısmın içine orantılı nikotin konulur. Zaman içerisinde sıvı kısımda bulunan nikotin oranı azaltılır. Daha sonraları ise nikotin oranı sıfıra indirilir. Sıfır nikotin ile kullanılan elektronik sigara da sigara kullanımın artık bırakıldığını gösterir ve elektronik sigara kullanımı da bırakılır. Bu sayede bir çok kişi sigara alışkanlığından kurtulur.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim