• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Düzce’de Şanlı Zafer Gururla Kutlandı

Düzce’de Şanlı Zafer Gururla Kutlandı
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeni ile Düzce Valiliği tarafından düzenlenen programda şanlı zafer gururlar kutlanırken, şehitlerimiz...

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeni ile Düzce Valiliği tarafından düzenlenen programda şanlı zafer gururlar kutlanırken, şehitlerimiz ise minnetle anıldı.

18 Mart Çanakkale Zafer ve Şehitleri Anma Günü nedeni ile Düzce Valiliği tarafından düzenlenen program Düzce Şehitliği'nde düzenlendi. Törene Düzce Valisi Ali Fidan, Garnizon Komutanı Albay Bilal Güvenir, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Başsavcı Kamil Erkut Güre, daire amirleri, emniyet mensupları,askeri erkan ve şehit yakınları ile gaziler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda protokol üyeleri şehitlik anıtına çelenk bıraktı. Ardından Jandarma Binbaşı Bahadır Önsöz günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Ardından Düzce Valisi Ali Fidan şehitlik defterini imzaladı ve şu ifadeleri deftere yazı; "Vatan ve bağımsızlık aşkıyla, tarihe altın harflerle nakşedilen destansı mücadelenin, Çanakkale Zaferinin 101. Yıldönümünü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Çanakkale Zaferi; aziz milletimizin makûs talihini yendiği; tükendi denilen bir devletin şaha kalkarak dünyaya meydan okuduğu, düşmana karşı göğsünü siper eden Mehmetçiğin kahramanlık destanı yazdığı gündür. Canlarını feda ederek "Çanakkale geçilmez" dedirten aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, milletimizin vatan, bayrak, istiklal ve hürriyeti uğruna neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermişlerdir. Bu eşsiz zaferle ortaya konulan sarsılmaz vatan sevgisi ve millet olma bilinci, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde nihai zafere ulaşılan Kurtuluş Savaşı'na da meşale olmuştur. Bugün aynı zamanda, birlik ve beraberlik içinde yaşadığımız bu vatan topraklarını Türk Yurdu haline getiren, büyük Türk Milletinin varlığı, bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna canlarını hiç düşünmeden feda eden kahraman vatan evlatlarına duyduğumuz şükran ve minneti ifade ettiğimiz Şehitler Günü'dür. Ecdadımızın manevi mirasına sahip çıkarak, şanlı tarihimizden aldığımız güç ve azimle; dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de bağımsızlığımız ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız. Şehitlerimize şükran borcunu ödemenin yolu, vatana, bayrağa, birlik ve beraberliğimize kararlı şekilde sahip çıkmaya devam etmektir. Bu duygu ve düşüncelerle;18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milletimize bu eşsiz zaferin gururunu yaşatan, vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

Konuşmanın ardından Düzce Müftüsü Selami Emen, tarafından okunan dua ile birlikte şehit kabirlerine karanfil bırakıldı. Ardından şehitlikte düzenlenen program sona erdi.

Düzce’de Şanlı Zafer Gururla Kutlandı

Düzce’de Şanlı Zafer Gururla Kutlandı

Düzce’de Şanlı Zafer Gururla Kutlandı

Düzce’de Şanlı Zafer Gururla Kutlandı

Düzce’de Şanlı Zafer Gururla Kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim