• BIST 9801.44
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Dünyayı Gezdi, İzmir’de Şifa Buldu

Dünyayı Gezdi, İzmir’de Şifa Buldu
Doğuştan sol böbreği idrar kesesinin üst kısmında ve ters olan adam, yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle Almanya ve Kanada'da 10 hastane dolaştı.

Doğuştan sol böbreği idrar kesesinin üst kısmında ve ters olan adam, yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle Almanya ve Kanada'da 10 hastane dolaştı. Başka yerlerdeki hastanelerce sağlıklı yaşaması için böbreğinin alınması gerektiği söylenen Selçuk Karacova, İzmir Üniversitesi Hastanesi'ne gelerek ameliyat oldu ve böbreği alınmadan sağlığına kavuştu.

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan Selçuk Karacova, yaklaşık 1 yıl önce böbrek ağrısı çekmeye başladı. Ağrıları nedeniyle işini bırakmak zorunda kalan Karacova, tedavi olmak için Almanya'da gittiği hastanelerde beklemediği bir cevapla karşılaştı. Sol böbreği doğuştan omurilik ve bağırsak arasında ters şekilde duran Selçuk Karacova'ya ilk olarak böbreğinin olmadığı söylendi. Bir başka doktor ise böbreğin çalışmadığını ve alınmaması halinde yaşamsal sorunlara neden olabileceğini ifade etti. Karacova, şifa bulmak için gittiği Kanada'daki doktorlar da böbreğin alınması yönünde görüş bildirince, bir yakınının tavsiyesi ile İzmir'e geldi. İzmir Üniversitesi Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Arslan tarafından muayene edilen Selçuk Karacova'nın böbreğinin kurtulabileceği ortaya çıktı.

"SORUNU BULAMADILAR"

Almanya ve Kanada'da 10'dan fazla hastaneye gittiğini kaydeden Selçuk Karacova, "Yaşadığım böbrek ağrısının ardından gittiğim doktorlar, böbreğimi bulamıyor veya böbreğimin çürüdüğünü söylüyordu. Birkaç hastaneye gittim ve sonunda böbreğimde taş olduğu ortaya çıktı. Doktorlar sol böbreğimin farklı yerde olması nedeniyle tedavi etmek yerine alınması taraftarıydı. Bu kararı kabul etmedim. Bu sırada bir yakınım İzmir Üniversitesi Hastanesi'nde Doç. Dr. Murat Arslan'a gitmemin faydalı olacağını söyledi. Almanya'dan İzmir'e gelerek, İzmir Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi oldum. Yapılan tetkikler sonucu böbreğimin çürümediği ve sağlıklı olduğu ortaya çıktı. Ameliyatın ardından sağlığıma yeniden kavuştum" dedi.

"BÖBREĞİN SAĞLAM OLDUĞUNU SAPTADIK"

İzmir Üniversitesi Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Arslan, "Selçuk beyin böbreği doğuştan vücudunun farklı bir yerindeydi. Yurtdışında yapılan tetkiklerde böbreğinin çürümüş olduğu söylenmiş. Yaptığımız değerlendirme sonucunda böbreğin çalıştığını ve iki santim taş olduğunu saptadık. Sol böbreğin sağda ve aşağıda olması nedeniyle kanalında darlıklar vardı. Yrd. Doç. Dr. Serkan Akdemir ile birlikte bu zor vakada Retrograd İntrarenal Cerrahisi yöntemini kullandık. Fleksible üreterorenoskopla hastamızın ile idrar yolundan girerek kanaldaki darlıkları balon ve lazer ile açtık. Böbrekte bulunan taşı lazer yardımıyla kırarak idrar kanalından aldık. Hastamızı, hiçbir yerini kesmeden ve harabiyet vermeden ameliyat ederek sağlığına kavuşturduk" ifadelerini kaydetti.

"İZMİR'DE TEK"

Retrograd İntrarenal Cerrahisi yöntemi ile hastalara ağrısız ve sağlıklı bir tedavi imkanı sunulduğunu kaydeden Doç. Dr. Murat Arslan, "Retrograd İntrarenal Cerrahisi ile böbrek taşlarını alırken vücutta herhangi bir kesi açmıyoruz. İdrar kanalından fleksible üreterorenoskopi ile girerek böbreğin içine ulaşıyoruz ve lazerle kum haline getiriyoruz. Çok konforlu bir uygulama. Hasta aynı gün taburcu olabiliyor. Bu yöntem İzmir'de sadece İzmir Üniversitesi Hastanesi'nde uygulanıyor. Bu yöntemin yaygınlaşması için hekim arkadaşlarımıza eğitimler veriyoruz" diye konuştu.

Dünyayı Gezdi, İzmir’de Şifa Buldu

Dünyayı Gezdi, İzmir’de Şifa Buldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim