• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Dünyanın En Büyük Üçüncü Mermer Fuarında İtalya Coşkusu

Dünyanın En Büyük Üçüncü Mermer Fuarında İtalya Coşkusu
22. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na (MARBLE) 63 firmayla çıkarma yapan İtalya, bütün dikkatleri üzerin çekti.

22. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na (MARBLE) 63 firmayla çıkarma yapan İtalya, bütün dikkatleri üzerin çekti. İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı (ITA) Müdürü Aniello Musella, "Tek bir hedefimiz var o da İtalyan firmaları ile mümkün olduğu kadar çok sayıda Türk firmalarının görüşmesini sağlamak" dedi.

Dünyanın ilk üç mermer fuarı arasında yer alan 22. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na (MARBLE), 32 ülkeden bin 103 katılımcı firmayla kapılarını açtı. 15 bin ton taşın sergilendiği fuarda İtalya 63 firma ile en yüksek katılımcılar arasında yer aldı. İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı tarafından D holünde oluşturulan stand, sektörün buluşma noktası oldu. Fuarın açıldığı gün itibariyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş başta olmak üzere tüm protokol standı ziyaret etti.

"İŞBİRLİĞİMİZ YÜKSEK KALİTE GETİRECEK"

ITA'nın düzenlediği kokteylde doğaltaş çıkarma, işleme makine ve teknolojilerinde İtalya'nın en iyi örneklerinin sunumu yapıldı. İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı (ITA) Müdürü Aniello Musella, İtalya Mermer Makineleri Üreticileri Konfederasyonu Başkanı Flavio Marabelli ve İzmir İtalya Konsolosu Luigi Iannuzzi, stant ziyaretçilerine bilgi vererek sorularını yanıtladı. Musella, fuarda gördükleri yüksek ilgiden dolayı memnun olduklarını belirterek, "İtalyan firmalarının bu fuara katılma nedeni, mevcut iş birliklerini güçlendirmek ve devamlığını sağlamak. İtalya'nın yenilikçi teknolojisi ile Türkiye'deki gelişmiş olan mermer sektörünün birleşmesi demek, çok daha kaliteli ürünlere ulaşmak demektir. Bu yüzden mümkün olduğu kadar çok sayıda Türk firmalarıyla görüşebilmek, konuşabilmek istiyoruz" dedi. Hem İtalya hem Türkiye'nin büyük işbirliği potansiyeline sahip olduğunu ve üretim sektörünün farklı alanlarında birbirlerini tamamladıklarını söyleyen Musella, "Güven ve ticaretin üst seviyede olduğu iki ülkenin doğaltaş sektöründeki işbirlikleri için elimizi taşın altına koyduk" diye konuştu.

SAHTE TAŞA KARŞI GÜÇ BİRLİĞİ

İtalya'da mermer ve taş teknolojileri konusunda tüm ülkeyi temsil eden ve bünyesinde 310 şirketi barındıran İtalya Mermer Makineleri Üreticileri Konfederasyonu Başkanı Flavio Marabelli ise Türk firmalarını "ortak" olarak nitelendirdi. Marabelli, gerçek granit ve seramiğin kopyalandığı bir dönem yaşandığını, "sahte taşa" karşı birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Marabelli, "Ortaklığımızı ön plana çıkaran nedenlerden biri, doğal ürünlerin kullanımını artırmak ve sahtesine karşı mücadele edip onu engellemektir. Bu ülkelerin veya devletlerin yapabilecekleri bir şey değil. Sektörün kendi içinde yapması gerekiyor. Çünkü bu sektörün içerisinde bazı üreticiler var ki gerçek taşı üreteceğine onun sahtesini tercih ediyor. İtalyan ve Türk firmaları, tüketiciyi sahte ve gerçek taşın ayrımına gitmesini sağlaması gerekiyor. Yani tüketiciyi gerçek doğal taşlara yöneltmeliyiz" dedi.

"BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLMALIYIZ"

İzmir İtalya Konsolosu Luigi Iannuzzi ise MARBLE'ın iki ülke buluşmasına sahne olduğunu ifade ederek, "Biz, bu buluşmanın devamı olmasını arzu ediyoruz. Türkiye'nin çok önemli bir mermer üreticisi. Bazı taşlar var ki İtalya'da yok. Aynı durumda bazı taşlar var ki onlar da Türkiye'de yok. İşte bu yüzden ticari ilişkilerin gelişmesi için devamlı bir alışveriş içerisinde bulunmalı ve sektör birlik beraberlik içerisinde olmalı" diye konuştu. Iannuzzi, konsolosluk olarak bu birlikteliği desteklemek için elinden gelenin en iyisini yapacaklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Bölgede talep eden İtalyan şirketlere yardımcı olduğumuz gibi İtalya'yı işleri için seçen Türk şirketlere de yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız."

Dünyanın En Büyük Üçüncü Mermer Fuarında İtalya Coşkusu

Dünyanın En Büyük Üçüncü Mermer Fuarında İtalya Coşkusu

Dünyanın En Büyük Üçüncü Mermer Fuarında İtalya Coşkusu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim