• BIST 9876.07
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Dünyada 3 Tesisin Bir Arada Bulunduğu TEK Spor Kompleksi

Dünyada 3 Tesisin Bir Arada Bulunduğu TEK Spor Kompleksi
Ordu Özel Altaş Koleji tarafından inşa edilen, içinde çok amaçlı spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve Karadeniz'in en büyük doğal buz pisti bulunan...

Ordu Özel Altaş Koleji tarafından inşa edilen, içinde çok amaçlı spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve Karadeniz'in en büyük doğal buz pisti bulunan spor kompleksi, kullandığı ısı sistemleri ile de dünyada tek olma özelliğini taşıyor.

Ordu'nun Altınordu ilçesinde Özel Altaş Koleji tarafından yapılan spor kompleksinde hentbol ve basketbol salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve Karadeniz'in en büyük doğal buz pisti bulunuyor.

Yapımına 2014 yılında başlanan ve 7 milyon TL'nin üzerinde bir bütçeye mal olan spor kompleksi bu özelliklerinin yanı sıra Türkiye'de ilk kez uygulanan havalandırma ve ısıtma sistemleri ile de birçok ilke imza atıyor.

Komplekste bulunan buz pistinde buz oluşumu sırasında açığa çıkan atık ısı enerjisinin sisteme geri kazandırılması ile birlikte spor salonun iklimlendirilmesi, havuz suyunun ve ortamın ısıtılması, duşlardaki suyun ısıtılması ve ana bina da bulunan dersliklerin ısıtılması sağlanıyor.

"BUZUN OLUŞMASINDA KULLANILAN ENERJİ SİSTEME TEKRARDAN KAZANDIRILARAK, SPOR KOMPLEKSİNİN VE OKULUN ISINMASINDA KULLANILIYOR"

Yapımı tamamlanan ve öğrencilere hizmet vermeye başlayan modern spor kompleksini Ordu'ya kazandırmaktan memnuniyet duyduklarını dile getiren Özel Altaş Koleji Genel Müdürü Selman Altaş, "Yaklaşık 1.5 yıl önce yapımına başlanan spor kompleksimiz tamamlandı. Spor kompleksimizin içinde yarı olimpik yüzme havuzumuz, hentbol, basketbol ve voleybol salonu ve buz pistimiz bulunmaktadır. Bu kompleksin maliyeti yaklaşık 7 milyon TL'yi geçmiştir. Kompleksimizin bir diğer özelliği buz pistinden aldığımız atık enerjiyi biz doğaya atmıyoruz ve sistemin içine tekrar kazanımını sağlayarak havuzun ısıtılmasında, ortamın iklimlendirilmesinde ve sıcak su temininde kullanıyoruz. Artan enerjiyi de kampüs alanımızda ve dersliklerin ısıtılmasında kullanıyoruz. Bu sayede ekolojiye zarar vermeden sistemimizi aktif hale getiriyoruz" dedi.

"DÜNYADA ÜÇ TESİSİN BİR ARADA BULUNDUĞU TEK SPOR KOMPLEKSİ"

Çok amaçlı spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve buz pisti ile üç tesisi bir arada bulunduran kompleksin dünyada tek olduğunun altını çizen Altaş, "Kompleksimizin yaklaşık 2 bin metrekare kullanım alanı var. Kompleksin en büyük özelliği üç tesisi bir binada bulunduran ve bizim yaptığımız araştırmalarda dünyadaki ilk tesis bizim tesisimiz. Yarı olimpik yüzme havuzu, 400 metrekare buz pisti ve spor salonu ile birlikte dünyada bir binaya toplanmış başka bir örnek bulamadık" diye konuştu.

"İÇERİDEKİ HAVA OTOMATİK OLARAK ALGILANIYOR VE İÇERİYE TEMİZ HAVA VERİLİYOR"

Kompleksin iklimlendirme sisteminin insan faktöründen uzak tamamen otomasyon sistemi ile kontrol edildiğini ifade eden Özel Altaş Koleji Genel Müdürü Selman Altaş, şöyle konuştu: "Kompleksimizin en önemli özelliklerinden bir tanesi de insan faktörünü ortadan kaldırmamız ve otomasyon sisteminin devreye girmesi yer alıyor. Sistem içeride bulunan sporcuların ve seyircilerin solunumundan dolayı artan karbonmonoksit miktarını otomatik olarak algılıyor ve içeriye taze hava depoluyor. Böylelikle içeride bulunan sporcularımız ve seyircilerimiz taze hava tenefüs edip daha sağlık bir ortamda kalıyorlar."

Dünyada 3 Tesisin Bir Arada Bulunduğu TEK Spor Kompleksi

Dünyada 3 Tesisin Bir Arada Bulunduğu TEK Spor Kompleksi

Dünyada 3 Tesisin Bir Arada Bulunduğu TEK Spor Kompleksi

Dünyada 3 Tesisin Bir Arada Bulunduğu TEK Spor Kompleksi

Dünyada 3 Tesisin Bir Arada Bulunduğu TEK Spor Kompleksi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim