• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

"Dünya Sanat Günü"ne Anlamlı Sergi

"Dünya Sanat Günü"ne Anlamlı Sergi
Türkiye'de kurulan ilk resim derneği olan Güzel Sanatlar Birliği, "Dünya Sanat Günü" kapsamında 14 sanatçının, farklı tekniklerle ortaya koyduğu eserlerini,...

Türkiye'de kurulan ilk resim derneği olan Güzel Sanatlar Birliği, "Dünya Sanat Günü" kapsamında 14 sanatçının, farklı tekniklerle ortaya koyduğu eserlerini, Adana'da meraklısının beğenisine sunacak.

15 Nisan Cuma günü kapılarını ziyaretçilerine açacak olan sergide, Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Güzel Sanatlar Galerisi ev sahipliği yapacak. 22 Nisan'a kadar sürecek olan sergide, sanatçılar Mahbube Akar, Nazan Akpınar, Güngör Arıbal, Ayşegül Bayraktar, Fehmi Bildik, Gülhan, Özlem Kalkan Erenus, Salime Kaman, Verjin Şabcı, Feryal Taneri, Sibel Tetik, İrma Tuğlacı, Aynur Yıldırım ve Nurseren Yurtman'ın eserleri yer alacak.

Sanatçılar arasında yer alan Salime Kaman, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni (ÇGC) ziyaret ederek, ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir'i etkinliklerine davet etti. Burada konuşan Kaman, 1909 yılında "Osmanlı Ressamlar Cemiyeti" adı altında kurulan ve yüzyılı aşkın bir süredir etkinliğini sürdüren, "Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği'nin, Türkiye'nin en eski ve köklü sanat kurumlarından biri olduğunu dile getirdi. Kaman, "Dernek olarak, Türk sanat tarihinin gelişimi içinde sahip olduğu saygın konumun getirdiği sorumluluk bilinci, güncel yorumlarıyla da geleneksel Türk resmine sahip çıkarken; aynı zamanda plastik sanatlar alanındaki çağdaş yaklaşımları da destekliyoruz. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi sanatsal etkinliklerin yoğun olarak gerçekleştirildiği merkezlerin yanı sıra Anadolu'nun farklı kentlerinde de sergiler düzenliyoruz" dedi.

Plastik sanatlar kültürünün yaygınlaşmasının, öncelikli hedefleri arasında yer aldığını dile getiren Salime Kaman, "Dünya Sanat Günü Sergisi'ni de 15-22 Nisan tarihleri arasında Adana'da gerçekleştireceklerini açıkladı. Kaman sergide, 14 sanatçının farklı tekniklerdeki yapıtlarının meraklısının beğenisine sunulacağını kaydetti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir de, her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduklarını söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim