• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Dünya Kadınlar Günü'nü köylü kadınların evinde kutladılar

Dünya Kadınlar Günü'nü köylü kadınların evinde kutladılar
Kozan Belediyesi çalışanları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında ilçeye bağlı Bağtepe, Bucak ve İdem köylerinde yaşayan kadınları...

Kozan Belediyesi çalışanları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında ilçeye bağlı Bağtepe, Bucak ve İdem köylerinde yaşayan kadınları evlerinde ziyaret ederek, Belediye Başkanı Musa Öztürk adına çiçek takdiminde bulundu.

Köylerde gündelik işleriyle meşgul olan kadınlar ile sohbet eden belediye çalışanları, kadınlara çiçekle birlikte belediye bülteni verdi. Program kapsamında narenciye bahçelerinde çalışan tarım işçisi, halk pazarında esnaflık yapan ve hasta yatağındaki kadınlar ziyaret edildi. İlçe merkezinde de devam eden kutlama etkinliklerinde hastaneler, resmi kurumlar ve caddelerde kadınlara karanfil dağıtıldı. Görevli personeller kadınların yanı sıra eşlerine vermeleri için erkeklere de çiçek verdi.

Bu arada, Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Dünya Kadınlar Günü için mesaj yayınladı. Başkan Öztürk, 8 Mart vesilesiyle olsa bile kadınların sorunlarına dikkat çekilmesinin büyük önem taşıdığını dile getirdi. Öztürk, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bizler "Cennet anaların ayağının altındadır." diyen alemlere rahmet Hz. Muhammed Mustafa'nın (sav) ümmetiyiz. Portakal bahçelerinde yevmiye ile çalışarak yavrularına bakan analarımız, pazarda sattığı sütle yumurtayla kızlarını okutmaya çalışan bacılarımız, içinde bulunduğu zor şartlardan okuyarak kurtulmayı hedefleyen kızlarımız başımızın tacıdır. Maalesef her gün kadın cinayetlerinin yaşandığı, kadına şiddetin engellenemediği, çocuk gelinlerin sayısının günden güne arttığı zor bir dönemden geçiyoruz. Kadınlarımızın bizlere Allah'ın emaneti olduklarını hatırımızda bulundurmamız temennisiyle Dünya Kadınlar Günü'nüzü kutluyorum."

Kozan Belediyesi'nce Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, 5 Mart'ta düzenlenmesi planlanan geniş katılımlı yemek, 4 Mart'ta Pekmezci köyünden olup Mardin Nusaybin'de şehit düşen Ercan Günay'ın cenaze töreni nedeniyle iptal edilmişti.Cihan

Dünya Kadınlar Günü'nü köylü kadınların evinde kutladılar

Dünya Kadınlar Günü'nü köylü kadınların evinde kutladılar

Dünya Kadınlar Günü'nü köylü kadınların evinde kutladılar

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim