• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Duman: ’İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Unutulmayacak’

Duman: ’İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Unutulmayacak’
Memur Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman, İstiklal Şairimiz Mehmt Akif Ersoy'u asla unutulmayacağını belirterek, " Vefatının 79. yılında İstiklal...

Memur Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman, İstiklal Şairimiz Mehmt Akif Ersoy'u asla unutulmayacağını belirterek, " Vefatının 79. yılında İstiklal Marşımızın yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve saygı ile anıyoruz" dedi.

Memur Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman yayınladığı mesajla, 79. ölüm yıldönümünde milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u andı. Duman, Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 79. yılında minnetle hatırladıklarını ifade etti. Akif'in kutsal emaneti İstiklal Marşı'nın sonsuza kadar dillerde ve yüreklerde yaşamaya devam edeceğini aktaran Duman, mesajında şu ifadelere yer verdi; "79 yıl önce Hakk'a yürüyen Mehmet Akif Ersoy, bir vatan şairi olarak milletin ihtiyaç duyduğu konular üzerine düşünen ve en nadide eserlerini de bu şekilde kaleme alan bu milletin bir değeridir. Ersoy'un kaleme aldığı ve Türk Milletine armağan ettiği İstiklal Marşımız, şüphesiz bunun en güzel örneklerinden biridir. Vatan-millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet mücadelesinin en güzel ifadesi olan İstiklal Marşını Türk milletine hediye eden ve geçtiğimiz günlerde doğum yıldönümünde yad ettiğimiz milli şairi vafatının 79. yılında rahmetle anıyoruz. Milletler, ülkelerine hizmet etmiş büyük şahsiyetleri, tarihlerinin önüne çıkmış kişileri unutmazlar, onların hatıralarını muhafaza eder ve zaman zaman anarlar, ruhlarını şad ederler. Türk Milleti için İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, şüphesiz bu unutulmayacak şahsiyetlerden birisidir. Milli mücadele ruhu, milletimizin vatan sevgisi ve istiklal aşkı, en güzel ifadesini İstiklal Marşı'mızın mısralarında bulmuştur. İstiklal mücadelemizin ölümsüz destanı, dün olduğu gibi bugün de milletimizin ortak sesi olan İstiklal Marşımızın ruhunu, genç nesillerde yeniden diriltme ve yaşatma zamanıdır. Milletimizi meydana getiren fertler olarak, bize armağan edilen bu eşsiz mısralardaki kardeşlik, birlik ve beraberlik ruhunu, bu duygu birliğini ilelebet muhafaza etmeliyiz. Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, azimle, inançla, büyük fedakârlıklarla yürütülen istiklal mücadelemizi, yazdığı muhteşem mısralarla destanlaştırmış ve ebedileştirmiştir. Akif, İstiklal Marşı'yla ezelden beri hür yaşamış Milletimizin sesi ve dili olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim