• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Düğün Sezonuyla Birleşen Faiz İndirimi Kuyumcuların Umudu Oldu

Düğün Sezonuyla Birleşen Faiz İndirimi Kuyumcuların Umudu Oldu
Antalya Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ferda Erdem, faiz oranlarındaki düşüşün, düğün sezonuyla birleşmesiyle birlikte sektörü olumlu...

Antalya Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ferda Erdem, faiz oranlarındaki düşüşün, düğün sezonuyla birleşmesiyle birlikte sektörü olumlu etkileyeceğini vurguladı.

Faiz oranlarındaki düşüşün piyasayı arz yönünden rahatlatacağını işaret eden Erdem, "Faiz indirimi piyasada esnafı, yatırımcıyı biraz daha rahatlatır. Kullandığınız kredi masrafı düşer, kredi ile ticaretimizi büyütebiliriz. Mevcut faizler çok yüksekti, bunun düşürülmesi bir avantaj. Sonuçta bir zincir var. Yatırımın değerlendirilmesi için ise turiste ihtiyaç var" dedi.

"FAİZ İNDİRİMİ NEFES ALDIRIR"

Faiz indiriminden rahat bir nefes alacaklarına rağmen turizm sektöründen büyük sıkıntı yaşadıklarının altını çizen Erdem, "Turizm kötü gidiyor, bölgemizde sıkıntı çok büyük. Kuyum esnafımızın Antalya'da şuan tam mal alım dönemidir. Esnafımızın ürünlerini alıp tezgaha koyması gerekirken hiçbirisi şuan kılını kıpırdatamıyor. Çünkü müşteri yok. Kötü bir süreçten geçiyoruz. Ama bu süreç sonbahar aylarına doğru biraz düzelir diye bekliyoruz. Sektör sıkıntı yaşıyor. Oteller tam doluluk oranına ulaşmadı" diye konuştu.

"DÜĞÜN SEZONU KUYUMCULARI HAREKETLENDİRİR"

Antalya'da düğün sezonunun açıldığına değinen Erdem, "Ramazan ayına kadar işlerde hareket olmasını bekliyoruz. Ramazan'dan sonra durur. Kurban Bayramından sonra yeniden hareketlenir. Çünkü bizde, "İki bayram arası düğün yapılmaz" diye bir olgu var. Eskiden Antalyalı gelip 10 çift bilezik alırsa şimdi, 10 tek bilezik alıyor. Köylü kazanırsa çocuğuna altın alır. Aile altını uzun vadeli yatırım aracı olarak görürdü. Çünkü altın uzun vadede geriye döner. O nedenle köylü altın almaktan imtina etmezdi. Altın kısa vadeli değil, uzun vadeli bir yatırım emtiasıdır" ifadelerine yer verdi.

"GRAM ALTINA DA YÖNELİNEBİLİR"

Çeyrek altına da dikkat çeken Erdem, "Eğer çeyrek altın yok denildiği zaman, "Kuyumcular çeyrek altını saklıyor" diye bir düşünceye girilmesin. Hiç kimse altını saklayamaz, bu ticari bir emtiadır. Ama bulunmadığı zaman gram altın alınabilir. Gram altın 113, çeyrek altın 175 liradan işlem görüyor. Piyasalar da düşecek gibi görünmüyor. Ons'un yüksek olmasından kaynaklanıyor" dedi.

"SEKTÖRDE BÜYÜK GERİLEME"

EXPO 2016 Antalya'dan büyük beklentileri olduğuna işaret eden Erdem, otellerin doluluk oranına ulaşmasının başta kuyum sektörü olmak üzere birçok alanı olumlu etkileyeceğini kaydetti.

Antalya ve merkez ilçelerde 365'e yakın kuyumcu olduğunu dile getiren Erdem, il genelinde 4 bin 500 olan kuyum esnafı sayısının son 10 yıl içinde 2 bin 500'lere düştüğünü, sektörde büyük bir gerileme olduğunu sözlerin ekledi.

Düğün Sezonuyla Birleşen Faiz İndirimi Kuyumcuların Umudu Oldu

Düğün Sezonuyla Birleşen Faiz İndirimi Kuyumcuların Umudu Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim