• BIST 9887.85
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Düdan Cami Temeli Dualarla Atıldı

Düdan Cami Temeli Dualarla Atıldı
Adıyaman'ın Sincik ilçesine bağlı Düdan Köyünde yapımına başlanan cami ve kuran kursu inşaatı için temel atma töreni düzenlendi.

Adıyaman'ın Sincik ilçesine bağlı Düdan Köyünde yapımına başlanan cami ve kuran kursu inşaatı için temel atma töreni düzenlendi.

Sincik ilçesine bağlı Düdan köyünde mevcut köy camisinin yetersiz olmasından dolayı yeni cami için merkezi İstanbul'da bulunan Düdan Köyü Derneği çalışma başlattı. Düdan köyünde bulunan eski caminin arkasında yapılması planlanan yeni caminin temeli Sincik ilçe protokolünün katılımıyla yapılan dualarla gerçekleştirildi. Temel atma töreninde konuşan Sincik Kaymakamı Zafer Sağ, "Düdan'lı işadamlarımız kendi köyleri başta olmak üzere ilçemiz merkezi ve diğer köylülerimizde hayır işlerinde adeta koşturuyorlar. Kendi kapılarını çalan kimseyi geri çevirmiyorlar, ilçemize her türlü desteği sağlıyorlar. Böyle güzel bir hayır işine vesile oldukları için iş adamlarımıza teşekkür ediyoruz, Düdan Cami köyümüze ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu ibadethanenin yapılmasına vesile olan işadamlarımıza iş hayatlarında başarılar diliyorum, daha nice hayırlı işlere vesile olmalarını temenni ediyorum" şeklinde konuştu. Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut ise, "Öncelikle ben bu ibadethanenin yapılmasında emeği geçen iş adamlarımıza çok teşekkür ediyorum. Din toplumsal mozaikte çimento görevini görüyor, toplumun birbirine kenetlenmesini sağlıyor. Biz gelecek nesillerimize sosyal değerlerimizi, dini değerlerimizi ancak ibadethanelerimizi işlevsel hale getirerek iletebiliriz. Bu bağlamda bu ibadethanenin yapılmasında emeği geçen işadamlarımıza teşekkür ediyorum. İşadamlarımız köylerine bir cami yapmakla kalmadılar, ilçemize bir öğrenci yurdu yaptılar, öğrencilerimize burs veriyorlar, her anlamda ilçemizi destekliyorlar. Camimizin hayırlı olmasını diliyorum, emeği geçen başta Sayın kaymakamımıza, Sivil Toplum kuruşlarımıza teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz" dedi. Düdan Köyü Dernek Başkanı Hasan Yaşar ise, "Biz derneğimizin kuruluş amacına uygun faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Köyümüz ve köylümüzün ihtiyaçlarını imkanlar doğrultusunda karşılamak için istişarelerde bulunuyoruz. Doğduğumuz yere vefa borcumuzu ödemeye çalışıyoruz. Köyümüzün camisi eski olmasından dolayı bakım ve onarım gerektiriyordu, bizde dernek olarak bir araya geldik eski camiye bakım onarım yapmak yerine yeni cami, kuran kursu ve lojman yapma kararı aldık. Bugün burada Sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızın katılımı ile hep birlikte camimizin temelini atmış bulunmaktayız. İnşallah en kısa zamanda camimizi tamamlar ve hep birlikte açılışını yaparız" ifadelerini kullandı.

Temel atma törenine Sincik ilçe Kaymakamı Zafer Sağ, Belediye Başkanı Mehmet Korkut, Garnizon Komutanı Safa Doğmaz, Sincik eski Belediye Başkanı Hasari Altıntel, Emniyet Amiri Fatih Döngeroğlu, İlçe Müftüsü Mehmet Taşdelen, Düdan Köyü Dernek Başkanı Hasan Yaşar, Adıyaman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Orhan Güzelaydın, Çiğder Başkan Vekili Sait Aybak, İzol- Der Başkanı Ramazan Işık, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Düdan Cami Temeli Dualarla Atıldı

Düdan Cami Temeli Dualarla Atıldı

Düdan Cami Temeli Dualarla Atıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim