• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

DÜ profesörü hazırladı, Avrupa okuyor

DÜ profesörü hazırladı, Avrupa okuyor
Dicle Üniversitesi (DÜ) Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vatan Kavak'ın, Avrupalı meslektaşlarıyla hazırladığı ikinci bilimsel yayını...

Dicle Üniversitesi (DÜ) Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vatan Kavak'ın, Avrupalı meslektaşlarıyla hazırladığı ikinci bilimsel yayını "Embryology and Anatomy" Avrupa'daki üniversitelerde kaynak ders kitabı olarak okutuluyor.

Prof. Dr. Vatan Kavak, 2010 yılında çıkan ve anatomistler ile embriyologlarla hazırladığı ilk bilimsel yayınından sonra Avrupa'daki tıp fakültelerinden gelen talepler doğrultusunda yeni bir uluslararası kitap çalışmasına daha ortak oldu. Basım dili İngilizce olan ve 5 yıl süren, özverili bir çalışma sonucunda ortaya çıkan "Embryology and Anatomy" kitabı, hem Avrupa'daki üniversitelerde kaynak ders kitabı olarak okutulmaya başlandı hem de dünya kütüphanelerinde yer buldu. Kavak'ın yanı sıra, Riga Stradins Üniversitesi öğretim üyeleri Mara Pılmane ve Liana Plavina'nın yazarları arasında bulunduğu kitabın basım giderleri Riga Stradins Üniversitesi tarafından karşılandı.

Anatomi ressamı da olan Prof. Dr. Kavak, kitaptaki tüm görsellerin kendisine ait olduğunu belirterek, böyle bir kitap çıkarma fikrinin Fransa'da katıldığı uluslararası bir kongreden sonra ortaya çıktığını belirtti. Kongrede Riga Stradins Üniversitesi'nden Mara Pılmane ve Liana Plavina ile tanıştıklarını anlatan Kavak, "Tanışmadan sonra beni Riga'ya davet ettiler. Karşılıklı gidip gelmelerle ilişkilerimiz gelişti. "Ortak kitap yazalım" diye öneride bulundum. Onlar da kabul ettiler. Ben aynı zamanda anatomi ressamıyım. Kitabın içindeki bütün görsel çizimler bana ait. Sadece bu kitapta değil başka araştırmacıların kitaplarında da benim görsellerim basılı vaziyettedir. Bu kitabın Türkçesi yok. İleride daha büyük çalışmalar da yapmak istiyoruz. Bu çalışmaları yapmamız da bize tanınacak imkanlara bağlı. Ben isterdim ki benim üniversitem bana bu imkanları sunsun ama bu kitap Riga Stradins Üniversitesi'ne nasip oldu" dedi.

"Türkiye'de başkası yok"

Avrupa'daki üniversitelerde kaynak kitap olarak okutulan bir kitaba editörlük yapan başka birinin Türkiye'de olmadığını kaydeden Kavak, "Daha farklı şeyler yapmak istiyorum ama imkanlar el vermiyor. Çünkü bunların giderleri çok maliyet istiyor. 20 yılı aşkın süredir bu fakültede hizmet etmekteyim. Öğrencilere anatomi konusunda ileri derecede yararlı anatomik bilgileri görsellerle geliştirerek aktarmaya ve katkı sunmaya çalışıyorum" diye konuştu.

DÜ profesörü hazırladı, Avrupa okuyor

DÜ profesörü hazırladı, Avrupa okuyor

DÜ profesörü hazırladı, Avrupa okuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim