• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

DSİ, Orman Ve Meteoroloji Bölge Müdürlüklerinden Ortak Kutlama

DSİ, Orman Ve Meteoroloji Bölge Müdürlüklerinden Ortak Kutlama
Antalya'da Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Devlet Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü ve Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü...

Antalya'da Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Devlet Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü ve Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü tarafından ortak kutlama programı düzenlendi.

DSİ 13. Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirilen kutlamaya, Antalya Vali Yardımcısı Bilal Çelik, DSİ. 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Erol Aydın ile düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler katıldılar. 21 Mart Dünya Ormancılık Günü, 22 Mart Dünya Su Günü ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü nedeniyle düzenlenen program Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Programda Vali Yardımcısı Bilal Çelik, "21 Mart Dünya Ormancılık Günümüz, 22 Mart Dünya Su Günümüz ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günümüz kutlu olsun. Bu güzel programın koordinasyonundan dolayı bu üç güzide kurumumuzun günlerini tebrik ediyorum" dedi.

DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür ise "Orman ve Su İşleri Bakanlığımıza bağlı Orman, DSİ ve Meteoroloji Bölge Müdürlükleri olarak ortak kutladığımız 21 Mart Dünya Ormancılık Günümüz, 22 Mart Dünya Su Günümüz ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günümüz kutlu olsun.

Dünyada ve ülkemizde Su'yun giderek artan öneminden dolayı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu; 1992 yılında Brezilya'nın başkenti Rio de Janeiro'da düzenlenen Çevre ve Kalkınma Konferansı'nda alınan karar doğrultusunda her yıl 22 Mart tarihinin Dünya Su günü olarak kutlanmasına karar vermiştir. 1993 Yılından itibaren ise bütün dünya ülkelerinde her yıl 22 Mart tarihi Dünya Su Günü olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde her yıl farklı bir tema vurgusu yapılarak kutlanan "Dünya Su Günü" nün 2016 yılı teması olarak "Su ve İstihdam" olarak belirlendi."

Konuşmaların ardından Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlene afiş yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

DSİ, Orman Ve Meteoroloji Bölge Müdürlüklerinden Ortak Kutlama

DSİ, Orman Ve Meteoroloji Bölge Müdürlüklerinden Ortak Kutlama

DSİ, Orman Ve Meteoroloji Bölge Müdürlüklerinden Ortak Kutlama

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim